Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρης: «Γκέλα» που «πόνεσε» πριν την Αϊντχόφεν, βαθμός με Μήτρογλου

Ολυμπιακός – Άρης: «Γκέλα» που «πόνεσε» πριν την Αϊντχόφεν, βαθμός με Μήτρογλου
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαχειριστεί την κόπωση από το πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές κόντρα στον Άρη, αλλά είδε τον Κώστα Μήτρογλου να δίνει στους Θεσσαλονικείς το βαθμό (1-1) μέσα στο «Καραϊσκάκης». Ο Μπρούμα παρουσίασε πρόβλημα στη δεξιά γάμπα πριν τη «σέντρα», ενώ Βρουσάι και Παπασταθόπουλος αποχώρησαν τραυματίες.

Να και κάτι που δεν βλέπουμε συχνά (πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2018). Για δεύτερη σερί αγωνιστική στη Superleague ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν 1-1 στο «Καραϊσκάκης» με τον Άρη και θα πάνε “πληγωμένοι” στην αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν.

Με συγκομιδή επτά βαθμών στα ματς στην Αθήνα, με τους τρεις μεγάλους, ο Άρης έδειξε για μια ακόμα φορά πως αξίζει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα των Θεσσαλονικέων κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Click4more: Ολυμπιακός – Άρης: Σοκ με Παπασταθόπουλο, αναγκαστική αλλαγή, με ζαλάδες και πρόβλημα στον ώμο (video)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε έτσι την πρώτη του εντός έδρας «γκέλα» μετά από έντεκα διαδοχικές νίκες, βλέποντας να αποκτά προβλήματα με τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι και Μπρούμα. Βαθμολογικά, η διαφορά με τους διώκτες του παραμένει τεράστια (στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ). Απ’ τη μεριά τους, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 44 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε επιθετική παρουσία με το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Φορτούνη να παίρνει πάνω του αρκετές προσπάθειες και τον Άρη να βρίσκεται κυρίως σε θέση άμυνας. Τα σουτ που βγήκαν δεν ήταν αρκετά να απειλήσουν τον Κουέστα. Στο 16’ όμως και σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ισπανός πορτιέρε –αντί να απομακρύνει- έστειλε κατά λάθος την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί του δοκάρι! Λίγα λεπτά αργότερα (20’) ο Βρουσάι βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή των φιλοξενούμενων, μετά από προβολή του Σάκιτς, ο Σιδηρόπουλος που ήταν μπροστά στη φάση έδειξε «παίζετε».

Πάνω που το ματς άρχιζε να παίρνει καλό ρυθμό και ο Ολυμπιακός έδειχνε να ανεβάζει «στροφές», προέκυψαν προβλήματα στους γηπεδούχους. Σε φάση που δεν έδειξε να ζορίζεται (25’), ο Βρουσάι έπεσε στο έδαφος πονώντας στο αριστερό του πόδι κι έγινε αλλαγή με τον Βαλμπουενά. Λίγο πριν τραυματιστεί, ο παίκτης του Ολυμπιακού ζήτησε πέναλτι (20’), με τον Σιδηρόπουλο να δίνει «παίζεται».

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, τα είχαν… όλα, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες. Στο 40’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-0 με τον Φορτούνη, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Άρης «άγγιξε» στην ισοφάριση σε φάση που ο Σεμέδο πέτυχε τον Παπασταθόπουλο στο σαγόνι (ο Έλληνας αμυντικός έδιωξε πάμω στη γραμμή, διορθώνοντας το λάθος του Πορτογάλου) και τον έβγαλε… νοκ-άουτ από το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει «στροφές» στην επανάληψη, πιέζοντας περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τους παίκτες στις πτέρυγες της ομάδας (Μπρούνο και Μαντσίνι στις θέσεις των Ματέο Γκαρσία και Σίλβα). Διορθωτικές κινήσεις έκανε και ο Πέδρο Μαρτινς (Σίλβα και Ραντζέλοβιτς στις θέσεις των Φορτούνη και Μασούρα).

Ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι… κομμένος στη μέση, ο Χολέμπας συνέχισε να κάνει αβίαστα λάθη, ενώ ο Άρης στο 63’ είχε σημαντική στιγμή (ο Μπρούνο σούταρε λίγο πίσω από τη γραμμή της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ανδρούτσο). Ακολούθησε η είσοδος του Κώστα Μήτρογλου στο ματς.

Στο 69’ ο Κουέστα πέταξε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, σε μια από τις τελευταίες καλές στιγμές των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος. Οι Θεσσαλονικείς βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, στο 80’ κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Σα στον Μαντσίνι και ο Μήτρογλου έκανε το τελικό 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στον Άρη και στην επιστροφή του στη Superleague (83ο στο πρωτάθλημα, το τελευταίο του ήταν τη σεζόν 2014/15 κόντρα στην Καλλονή).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις