Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρης: «Χτύπησε» με Μασούρα, «μίλησαν» Σα και άμυνα

Ολυμπιακός – Άρης: «Χτύπησε» με Μασούρα, «μίλησαν» Σα και άμυνα
Intime.gr

Εύκολα ή δύσκολα, ο Ολυμπιακός δεν «μασάει». Η ομάδα του Μαρτίνς έκανε ένα ακόμα βήμα προς το 46ο της πρωτάθλημα, επικρατώντας στο «Καραϊσκάκης» (1-0) του Άρη, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική των play off της Superleague. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι, λίγο μετά το γκολ που πέτυχε ο Μασούρας. Σημαντικές επεμβάσεις από τον Σα – Μαχητικό πρόσωπο έβγαλε η άμυνα των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασε τους 70 πόντους στη φετινή Superleague και περιμένει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για να δει πόσους βαθμούς θέλει ακόμα, για να χριστεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο Άρης προνα φτάσει στην ισοφάριση μετά από την κόκκινη του Λαλά στο 41′, όμως οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το προβάδισμα –από το γκολ του Μασούρα- έως το φινάλε. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν στο «τρίποντο» των πειραιωτών οι επεμβάσεις του Σα και το πάθος που είχε η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και να μην επιτρέψει στον Άρη να πάρει στην κατοχή του την μπάλα. Το σουτ του Μπρούμα (8’) ήταν μια… προειδοποιητική βολή προς την εστία του Κουέστα. Απ’ τη μεριά τους, οι Θεσσαλονικείς έριξαν το βάρος στην άμυνα, περιμένοντας κάποιο λάθος για να το εκμεταλλευτούν.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το 20λεπτο, με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ στο χώρο του κέντρου, γεγονός που δεν βοήθησε στο να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα. Στο 24’ ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να βρει… καλά την μπάλα, σε απομάκρυνση του Κουέστα, έπειτα από γύρισμα του Λαλά. Στη συνέχεια ο Άρης έφυγε στην κόντρα, με τον Χολέμπας να κόβει τελευταία στιγμή τονΜπερτόγλιο, με υποδειγματικό τάκλιν.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να κάνει.. γκολ την υπεροχή του στο 38’. Ο Μπουχαλάκης αυτή τη φορά ανέλαβε ρόλο δημιουργού και ο Μασούρας έκανε από κοντά το 1-0. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες στο 40’, με τον διαιτητή Γιάκομπ καλέ να δείχνει κόκκινη κάρτα στον λαλά, για πάτημα στον Σάσα. Οι «κίτρινοι» κέρδισαν άμεσα μέτρτα προς την αντίπαλη περιοχή και στο 45+2’ είδαν τον Σα να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μαντσίνι.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Άρης μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με τον Άκη Μάντζιο να ρίχνει στο ματς τον Μάνο στη θέση του Μπερτόγλιο, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει καλή στιγμή στο 51’ με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός –απ’ την άλλη- έριξε στο ματς Ανδρούτσο να μπαίνει στη θέση του Μπρουμά.

Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο (οι αντεπιθέσεις που έκανε δεν είχαν… τύχη), με τον Χολέμπας να έχει ηγετική παρουσία. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, ο Άρης επιχείρησε να «χτίσει» κάποια καλή επιθετική προσπάθεια. Στο 79’ το χαμηλό σουτ του Τζέγγο έστειλε την μπάλα να περάσει… ξυστά από το δεξί δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο (οι αντεπιθέσεις που έκανε δεν είχαν… τύχη), με τον Χολέμπας να έχει ηγετική παρουσία. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, ο Άρης επιχείρησε να «χτίσει» κάποια καλή επιθετική προσπάθεια, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ, να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 79’ το χαμηλό σουτ του Τζέγγο έστειλε την μπάλα να περάσει… ξυστά από το δεξί δοκάρι του Σα, ενώ στο 86’ το μακρινό σουτ του Μαντσίνι ανάγκασε τον πορτογάλο πορτιέρε να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… μαχητικότητα στην άμυνα, οι Θεσσαλονικείς τα έδωσαν όλα για το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις