Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Καυτός» Ελ Κααμπί χάρισε τη νίκη με ανατροπή στους Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Καυτός» Ελ Κααμπί χάρισε τη νίκη με ανατροπή στους Πειραιώτες
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική της Super League 1, αλλά με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει δις, κατάφερε να φθάσει στη νίκη με 2-1 και να συνεχίσει το θετικό του σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με δύο ακυρωμένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είδε τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει το προβάδισμα στο 45′ με τον Γιαμπλόνσκι και να του βάζει… δύσκολα για το δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες είχαν λίγες καλές στιγμές για ισοφάριση και νέο ακυρωμένο γκολ με τον Ελ Κααμπί για οφσάιντ, αλλά στην ίδια φάση κέρδισε πέναλτι μέσω VAR και ο Μαροκινός επιθετικός βρήκε το γκολ που έφερε το ματς στα ίσια.

Μετά από φοβερή ανάπτυξη στο 83′ δε, ο Ποντένσε με τον Όρτα “έκρυψαν” την μπάλα και ο Ελ Κααμπί σκόραρε για δεύτερη φορά, “υπογράφοντας” τη νίκη της ομάδας του στην 24η αγωνιστική της Super League 1.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και σκόραρε στην πρώτη του φάση στο ματς, με τον Ναβάρο να κατεβάζει ωραία την μπάλα στην περιοχή και να πλασάρει άψογα από κοντά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ του σκόρερ, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Μετά το γκολ, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μέτρα στο γήπεδο και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας. Δέχθηκε έτσι ελάχιστες φάσεις με μακρινά σουτ από τον Καμπράλ. Στο 32′ ο Φορτούνης είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά έκανε κακή τελική προσπάθεια από καλή θέση, με τους Αρκάδες να διατηρούν εύκολα το μηδέν στην άμυνα, αφού ακυρώθηκε και ένα δεύτερο γκολ του Ναβάρο για χέρι του Ιμπόρα.

Ο Αστέρας είχε μάλιστα τη δική του φάση με τον Κρεσπί για να πετύχει ένα γκολ και το βρήκε στο 45′, με τον ίδιο παίκτη να κάνει αυτή τη φορά την ασίστ και τον Γιαμπλόνσκι να πλασάρει από κοντά, για το 1-0 των φιλοξενούμενων στο ματς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να “πιέσει” για την ανατροπή και πήρε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις” για ένα γκολ. Ο Ροντινέι είχε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία για γκολ, αλλά ο Τσιφτσής του είπε “όχι” στο 67′.

Τη λύση έδωσε τελικά το… VAR. Ο Ολυμπιακός είδε να του ακυρώνεται νέο γκολ με τον Ελ Κααμπί, αλλά στην αρχή της φάσης υπήρξε πέναλτι στον Ποντένσε, το οποίο και υποδείχθηκε μέσω του video. Ο Μαροκινός επιθετικός κατάφερε έτσι να ισοφαρίσει και οι Πειραιώτες έφθασαν στο 83′ και στην ολοκληρωτική ανατροπή.

Ποντένσε και Όρτα συνδυάστηκαν άψογα και ο Ελ Κααμπί βρέθηκε προ κενής εστία, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το 2-1 του Ολυμπιακού στο ματς. Οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” στη συνέχεια και τρίτο γκολ με Ποντένσε και Γιόβετιτς, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και το σκορ δεν άλλαξε στο φινάλε της αναμέτρησης. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πανηγύρισε όμως τη νίκη και μείωσε ξανά τη διαφορά της από την κορυφή της Super League 1, ενώ ο Αστέρας “σπατάλησε” την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν (46’ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς – Ιμπόρα (57’ Ελ Κααμπί), Έσε (46’ Τσικίνιο), Όρτα – Φορτούνης, Καμπράλ (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (79’ Ελ Κααμπί)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής – Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90’ Άλβαρες) – Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71’ Γκος), Σίτο (59’ Καλτσάς), Κρεσπί, Ζουγλής (71’ Παλάσιος) – Μάντζης (59’ Μιριτέλο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις