Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Εφές, Μπλατ: “Έχουμε ποιότητα και πρέπει να τη βγάλουμε στο παιχνίδι”

Ολυμπιακός – Εφές, Μπλατ: “Έχουμε ποιότητα και πρέπει να τη βγάλουμε στο παιχνίδι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (13/12) την Εφές Αναντολού, για τη δωδέκατη αγωνιστική της Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δύσκολη εντός έδρας αποστολή, ωστόσο πρέπει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την τουρκική ομάδα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχει ποιότητα και θα πρέπει να τη βγάλει απέναντι στο ισχυρό σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού

-το αυριανό παιχνίδι με την Εφές: «Η Εφές έχει δείξει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη ποιότητα, με «βαθύ» και ταλαντούχο ρόστερ. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και έχουν πολύ καλό προπονητή. Έχουμε και εμείς όμως ποιότητα και πρέπει να την βγάλουμε στον αυριανό αγώνα. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά μπροστά στο κοινό μας και να μας δώσει ώθηση με τον ενθουσιασμό του. Πρέπει να πιάσουμε το καλύτερο επίπεδο απόδοσης που μπορούμε, διότι αυτό χρειάζεται για να νικήσουμε αύριο».

-το αν θα πρέπει η ομάδα να πιάσει αύριο τα υψηλότερα στάνταρ στην αμυντική της απόδοση: «Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση στην άμυνα ατομικά αλλά και ομαδικά. Αυτό είναι μία πρόκληση για μας»

-την δήλωση του κόουτς Αταμάν πως ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο: «Αλήθεια είπε κάτι τέτοιο; Είναι ένας πολύ καλός και έξυπνος προπονητής. Πάντα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει, αν πράγματι το είπε αυτό για την ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος».

-την συμπαράσταση του κόσμου: «Ελπίζω πραγματικά να έρθουν όσο περισσότεροι φίλαθλοί μας στο γήπεδο γίνεται, διότι μας βοηθούν πάρα πολύ. Μας δίνουν ενέργεια και ενθουσιασμό και μας ωθούν στη νίκη. Όμως το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε εμείς καλά. Αν το κάνουμε αυτό, τους βοηθάμε να μας… βοηθήσουν».

-το αν το αυριανό παιχνίδι είναι «κλειδί» για να διατηρήσει ο Ολυμπιακός πιθανότητες κατάκτησης του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ: «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Θέλω να σας δώσω μια ειλικρινή, αλλά και μία έξυπνη απάντηση. Το καλύτερο που μπορώ να πω λοιπόν αυτή τη στιγμή, είναι πως κάθε παιχνίδι που κερδίζεις, σου αυξάνει τις πιθανότητες για να τερματίσεις σε μία καλύτερη θέση».

-το γεγονός πως η ομάδα προπονείται με όλους τους παίκτες διαθέσιμους: «Είναι πολύ σημαντικό, διότι απ’ όσο γνωρίζω τα τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι θετικό και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας».

-την πορεία της μεταγραφικής αναζήτησης για γκαρντ: «Είναι μία κοινή ερώτηση και θα σας απαντήσω με μία κοινή απάντηση (σ.σ. γέλια). Πάντα κοιτάμε την αγορά, είμαστε σε εγρήγορση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορώ να σας πω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις