Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Εφές, Σφαιρόπουλος: “Δεν θα είναι εύκολο”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την εντός έδρας αναμέτρηση (19/4, 21:00) του Ολυμπιακού με την Εφές Αναντολού για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πως το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο απέναντι στους Τούρκους, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι “ερυθρόλευκοι” κοιτούν μόνο το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-την αυριανή αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές:”Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ. Είναι τα παιχνίδια που περιμέναμε από καιρό. Ξεκινήσαμε από αρχές Οκτωβρίου και για εξίμιση μήνες δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε το πλεονέκτημα. Έχουμε μία ευκαιρία διαφυλάσσοντας την έδρα μας να πάρουμε τη πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο γιατί παίζουμε με μία αξιόμαχη ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει χημεία, είναι αθλητική και όλοι οι παίκτες της μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ο τρόπος που δουλέψουμε όλη τη χρονιά είναι ο ίδιος και αυτά θέλουμε να βγάλουμε από αύριο στο παρκέ. Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι και όχι τη σειρά. Έχουμε αφοσιωθεί στο πρώτο ματς και μένει να ετοιμαστούμε και πνευματικά για να τα δώσουμε όλα για την πρώτη μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να δημιουργήσει μία όμορφη ατμόσφαιρα και να ενισχύσει τη δύσκολη προσπάθεια που έχουμε”.

-τα κλειδιά της νίκης: «Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να παίξουμε πολύ καλή άμυνα».

το αν η δουλειά του προπονητή είναι πιο εύκολη τώρα που όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα: “Όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα πλέι οφ όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια και αυτό μετράει πολύ. Έχουν την εμπειρία και μπορεί να μας βοηθήσει αυτό”.

ους Γκριν, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, Γιανγκ και Γουότερς που θα παίξουν για πρώτη φορά σε πλέι οφ: “Η ομάδα λειτουργεί με το πνεύμα να βοηθήσει και τους νέους. Και οι προπονητές και οι συμπαίκτες τους βοηθούν να είναι πιο έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Τα πλέι όφ είναι μία διαφορετική κατηγορία αγώνων. Μετράνε οι λεπτομέρειες και εμείς έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτές για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι”.

-την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: “Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με το υλικό που έχουμε πιστεύω πως μπορούμε να καλύψουμε τις απουσίες και να προχωρήσουμε”.

το αν αποφορτίζει την ομάδα το γεγονός ότι φέτος κερδίζει και εκτός έδρας: “Αν και δε θέλω να αναφέρομαι σε όλη τη σειρά αλλά σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα απαντήσω. Θεωρώ πως ναι, έχουμε την ποιότητα ακόμα και αν χάσουμε εντός έδρας να πάμε στην Τουρκία και να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως όταν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και οπουδήποτ”.

– για τον Πάτρικ Γιανγκ: “Δεν θα ήθελα να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά. Για να κερδίσεις σε πλέι οφ πρέπει όλοι να παίξουν καλά. Ο κάθε παίκτης θα πρέπει να δώσει το μάξιμουμ τον δυνατοτήτων του, σε όποια θέση και αν παίζει. Όλοι είναι απαραίτητοι”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε