Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Στο ρελαντί οι Πειραιώτες! Πάτησαν… κορυφή [vid]

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Στο ρελαντί οι Πειραιώτες! Πάτησαν… κορυφή [vid]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στην πρώτη θέση της Euroleague βρέθηκε ο Ολυμπιακός, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε άνετα εντός έδρας του Ερυθρού Αστέρα με 85-59 κι ανέβηκε στο 6-2. Αποθεώθηκε ο Σφαιρόπουλος, αποχώρησε τραυματίας ο Παπανικολάου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στους Σέρβους. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη, πράγμα που φάνηκε περίτρανα στο παρκέ του ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε στο ρελαντί στην τελική επικράτηση, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Κάιλ Ούιλτζερ και στον νεαρό Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από μερίδα οπαδών μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αποθεώθηκε από τους οργανωμένους του Ολυμπιακού. Την αποθέωσε γνώρισε και ο Πέρο Άντιτς.

Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός στον αυχένα του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος αποχώρησε για τα αποδυτήρια στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Έλληνας φόργουορντ, πάντως, δεν έχει κάτι σοβαρό, απλά τραντάχτηκε σε μάχη για ένα ριμπάουντ. Εκτός από τον “Παπ”, κι ο Αγραβάνης χτύπησε στο γόνατο.

Να σημειωθεί ότι τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν αποπνικτική. Άγνωστοι ήρθαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία έξω από το φαληρικό γήπεδο, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Ο αγώνας

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 12 πόντους (22-10) μόλις στο ένατο λεπτό. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, μείωσαν σε 22-18 στο 12′, ενώ βρέθηκαν και στο -3 (30-27). Στη συνέχεια, όμως, άνηκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διψήδια διαφορά (47-37) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες φρόντισαν να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη από την τρίτη περίοδο, όταν και προήγηθηκαν με 19 πόντους (65-46) στο 29′. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ουίλτζερ και τον Τολιόπουλο να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9, Τολιόπουλος (3 ασίστ), Παπαπέτρου 11 (1), Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 13 (12 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 9 (1), Πρίντεζης 9 (1 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 6 (2), Γουίλτζερ, Τόμπσον 14 (2).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Ραντίσεβιτς 2 (0/7 σουτ), Ντάνγκουμπιτς 3 (1/6 σουτ), Λάζιτς, Άντιτς 9 (3), Ντόμπριτς 4, Φελντέιν 6 (2/7 σουτ), Ρότσεστι 20 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λεσόρ 1, Γιοβάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 6.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις