Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Έκανε το “πάρτι”… θρίλερ αλλά χαμογέλασε

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Παραλίγο να… αυτοκτονήσει! Ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε ακόμα και στο +23 αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλάρωσε υπερβολικά και κινδύνεψε να τα χαλάσει όλα. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σφαιρόπουλου νίκησε -και χωρίς τον Πρίντεζη- με 71-62 κι έφτασε στο 10ο της “ροζ φύλλο” αγώνα στην εφετινή Euroleague.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Σπουδαία νίκη, έστω κι αν ήρθε στο τέλος με… καρδιοχτύπι! O Ολυμπιακός επικράτησε με 71-62 της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ σε αναμέτρηση για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Euroleague.

Με αυτό το “ροζ φύλλο”, ο Ολυμπιακός έχει πλέον ρεκόρ 10-5 στη διοργάνωση και βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ισοπεδωτικοί στο πρώτο ημίχρονο, επαναπαύτηκαν στην επανάληψη χάνοντας μια διαφορά 23 πόντων, αλλά κατάφεραν να σοβαρευτούν στα τελευταία λεπτά και να γλιτώσουν το κάζο. Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Λοτζέσκι με (14), ενώ ο Σπανούλης έκανε σημαντική δουλειά ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του και τελείωσε το ματς με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ.. Από τους Τούρκους ξεχώρισε ο Βέσελι που έκανε νταμπλ νταμπλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Να τονίσουμε πως οι 21 ποντοι παθητικό της ομάδας του Σφαιρόπουλου σε ημίχρονο αποτελεί την 2η καλύτερη αμυντική επίδοση του Ολυμπιακού σε 20λεπτο, μετά από το απίστευτο παιχνίδι με τη Σιένα, στον πρώτο προημιτελικό του 2011. Να αναφέρουμε ακόμα πως πριν από την έναρξη του αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τους Πέρο Άντιτς και Κώστα Σλούκα για την προσφορά τους στην ομάδα, με το όνομα του Σκοπιανού να ακούγεται από τους οπαδούς. Αρκετοί όπως αποδοκίμασαν τον Έλληνα γκαρντ!

Το παιχνίδι…

Άμυνα για… σεμινάριο με το ξεκίνημα του αγώνα από τον Ολυμπιακό, που εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα του Σλούκα -που αποδοκιμάστηκε έντονα- και κράτησε για 3:20” τους φιλοξενούμενους άποντους! Ο Μπιρτς ήταν “μαγικός” σε άμυνα και επίθεση (8 π.) -εκμεταλλευόμενος τις ασίστ του Σπανούλη- οι Τούρκοι είχαν τραγικά ποσοστά, μέχρι την είσοδο του Βέσελι και η υπεροχή της ομάδας του Σφαιρόπουλου μεταφράστηκε στο 18-9 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Η απουσία του Πρίντεζη μέσα στη ρακέτα δεν φάνηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν πολύ καλά.. διαβασμένοι και με αιχμή τον Γιανγκ έφτασαν στο 26-13. Η άστοχη Φενέρ απλά κατάφερε να μην μείνει ακόμα πιο πίσω στο σκορ με τους πόντους του Βέσελι, που ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου (έφτασε τους 14 π. στο ημίχρονο). Η τρίποντη… εκτέλεση των Πειραιωτών από τους Γκριν, Λοτζέσκι και Παπαπέτρου (7/14 στο 20λεπτο) έφερε τη διαφορά στο +20 (37-17). Το 40-21 του ημιχρόνου έδειξε την εμφανέστατη υπεροχή των “ερυθρόλευκων”, που όμως είδαν λίγο πριν τη λήξη της περιόδου είδαν τον Σπανούλη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μικροπρόβλημα στους προσαγωγούς (συνέχισε κανονικά).

Οι πόντοι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο: Γκριν 9 (3/4 τρίποντα), Μπιρτς 8, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 1 (6 ασίστ), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 3.

Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε καθόλου. Με εκπληκτική άμυνα και πολύ καλή παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να κοιτάζει.. ανήμπορος από τον πάγκο του. Ακόμα και ένα μικρό σερί (5-0) της Φενέρ -που έκανε το 48-30 δεν ήταν ικανό να αγχώσει τους Πειραιώτες, που όποτε ήθελαν… πατούσαν γκάζι! Οι “ερυθρόλευκοι” παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην άμυνα τους, αφού δέχθηκαν ΜΟΝΟ άλλους δέκα πόντους και πήγαν στην τέταρτη περίοδο προηγούμενοι με 58-40.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να… βιάζονται να φτάσουν στη νίκη και γι’ αυτό έκαναν αρκετά λάθη. Ο Ντατόμε πήρε… μπρος και μαζί με τον Ντίξον κατάφεραν να πετύχουν ένα επιμέρους σκορ 21-7, κατεβάζοντας τη διαφορά στο 65-61 στα 2:03” πριν τη λήξη. Το δύσκολο καλάθι του Σπανούλη στο 1:03” έκανε τον κόσμο που γέμισε το ΣΕΦ να πανηγυρίσει και πάλι (67-61). Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκε, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 71-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(3), Μπιρτς 10, Γιανγκ 6, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 12(2), Σπανούλης 7, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης8(2) , Λοτζέσκι 14(2), Μαραγκός, Αθηναίου

Φενέρμπαχτσε(Ομπράντοβιτς): Χερσέκ, Ουντό 3, Μαχμούτογλου, Άντιτς 5(1), Σλούκας 10(1), Αρνά, Νάναλι 2, Ουγκουρλού, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9(2), Ντατόμε 10(2)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε