Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Γαλατασαράι: “Αυτοκτονία”! Τώρα τρέχει

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Απίστευτο κάζο! Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται της Γαλατασαράι με 15 πόντους (52-37) στο τρίτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ κι όλα έδειχναν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έφτασαν δια περιπάτου στην τελική επικράτηση. Οι Τούρκοι είχαν, όμως, διαφορετική άποψη. Με αντεπίθεση διαρκείας, έφεραν τούμπα την αναμέτρηση και με τον Μίτσοφ να “σκοτώνει” τους “ερυθρόλευκους” στα τελευταία λεπτά, πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό (71-80), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου “αυτοκτόνησε” στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ένα δικό του παιχνίδι και τώρα τρέχει για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Παναθηναϊκό, παρέμειναν στην τρίτη θέση, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει πλησιάσει πλέον σε απόσταση βολής.

Ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του, ωστόσο το πρόγραμμα του είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας, τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας και τις Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας! Πραγματικός “γολγοθάς”!

Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 18-8, “αυτοκτονώντας” στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Γαλατασαράι να ανεβαίνει στο 9-17 και να μην έχει, φυσικά, καμία ελπίδα πρόκρισης. Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι διπλασίασαν τους νίκες τους κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς τους είχαν “υποτάξει” και στον πρώτο γύρο στην Κωνσταντινούπολη. Άσχημο διήμερο για τον ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό Ολυμπιακό, με τους Τούρκους (Μπεσίκτας, Γαλατασαράι) να κάνουν το 2/2.

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ “σκότωσε” τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους κι 8 ριμπάουντ, με τον Βασίλη Σπανούλη να πραγματοποιεί κακή εμφάνιση, έχοντας 7 πόντους, 3 ασίστ κι 6 λάθη!

Ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε πλάκα στους ψηλούς της Γαλατασαράι στο ζωγραφιστό, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ 27-14. Τη σκυτάλη από τον Συριανό φόργουορντ στο σκοράρισμα πήρε ο Έρικ Γκριν, ο οποίος “πυροβολούσε” από παντού τους Τούρκους.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν τέσσερις φορές με +16 (40-24, 42-26, 44-28 48-32). “Κλειδιά” της υπεροχής των “ερυθρόλευκων” ήταν η υπεροχή στα ριμπάουντ (23 ο Ολυμπιακός, 14 η Γαλατά στο α΄ μέρος), τα 19/33 δίποντα της ομάδας του Πειραιά, αλλά και τα 7 λάθη των παικτών του Εργκίν Αταμάν. Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 48-35 κι όλα έδειχναν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έφταναν σε μία άνετη επικράτηση.

Με επιμέρους σκορ 11-22 στο τρίτο δεκάλεπτο η Γαλατασαράι “ροκάνισε”τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 εύστοχα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο (Μίτσοβ, Νταγιέ, Γκιουλέρ και Κοκσάλ). Με 1:09 για την ολοκλήρωση του, ο Ντέι ισοφάρισε σε 57-57, ενώ ο Ουότερς έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 59-57, στο 30΄.

Η Γαλατασαράι δεν είχε να χάσει τίποτα, έπαιζε απελευθερωμένη έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της μετά την ανατροπή και τελικά… νίκησε! Ο Μίτσοφ έκανε το 64-66 και το 66-68. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναθάρρησαν με το τρίποντο του Έρικ Γκριν, 69-68. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν απογοητευτική, αφού ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, ο Γκιουλέρ εύκολα κάτω από το καλάθι “έγραψ”» το 69-70 και τα δύο τρίποντα του Μίτσοφ που ακολούθησαν, 69-76, έβαλαν τέλος στις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόωρη εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Με το σκορ 71-77, το τρίποντο του Μάντζαρη βρήκε σίδερο στα 34΄΄, με τον Κοκσάλ να “σφραγίζει” τη μεγάλη νίκη της Γαλατασαράι στο ΣΕΦ, με 3 προσωπικούς πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 71-80.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 7, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 7, Γουότερς 4, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Μίτσοβ 18 (4), Φιτιπάλδο 6 (2), Τάιους 14, Κορκμάζ Τσ. 3, Αράρ 4, Χατσίεβα, Πλάις 6, Ντέι 8 (1), Γκιουλέρ 8 (2), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 13 (1)..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε