Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Η Σαμπαντέλ κόντρα στις «ερυθρόλευκες» για την κορυφή στο Champions League του πόλο

Ολυμπιακός: Η Σαμπαντέλ κόντρα στις «ερυθρόλευκες» για την κορυφή στο Champions League του πόλο
Intime.gr

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα στο Champions League και πλέον ξέρει την αντίπαλο της. Για τρίτη φορά οι “ερυθρόλευκες” θα βρεθούν σε τελικό με την Σαμπαντέλ.

Η Σαμπαντέλ επικράτησε με 9-8 της Πάντοβα στον δεύτερο -χρονικά- αγώνα του Final 4 που γίνεται στον Πειραιά και έκλεισε θέση για τον τελικό της Euroleague στο πόλο των γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ένα καλό οκτάλεπτο, αλλά και η εντυπωσιακή εμφάνιση της Τζούνιθ Φόρθα με έξι γκολ, έστειλαν τη Σαμπαντέλ αντίπαλο του Ολυμπιακού στον αυριανό (3/4, 17:00) τελικό της Euroleague.

Οι Ισπανίδες δικαίωσαν, έστω και με δυσκολία τα προγνωστικά και θα διεκδικήσουν το έκτο τρόπαιό τους στη διοργάνωση, στην όγδοη παρουσία τους σε τελικό από το 2011 και μετά.

Είναι η τρίτη φορά που Ολυμπιακός και Σαμπαντέλ θα βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό της Euroleague, με τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους να λήγουν με νίκες των εκάστοτε γηπεδούχων (το 2015 στον Πειραιά οι «ερυθρόλευκες», το 2019 στην Ισπανία οι Καταλανές).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 5-0, 0-5

Οι συνθέσεις:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Εστερ, Ορτίθ, Γκέιμς, Φαν ντερ Σλουτ 1, Σεράνο, Στέφενς 1, Σόχι, Γκαρσία, Φόρθα 6, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλεθ, Καρίγια

ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρτζόν 1, Γκοτάρντο 1, Μπορίσοβα, Κεϊρόλο, Κασόν 1, Μίλο, Ντάριο, Αρμιτ 2, Μετζάτο, Τσεντάνι 3, Γκριγκολόν, Τζακόν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις