Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ήττα από Μαρσέιγ και περιπέτειες

Ολυμπιακός: Ήττα από Μαρσέιγ και περιπέτειες

Την ήττα από την γαλλική Μαρσέϊγ με 9-8 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Όστια της Ρώμης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι πρωταθλητές Ελλάδας κινδυνεύουν να απολέσουν ένα σημαντικό προβάδισμα που είχαν αποκομίσει από την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Μετά τα αποτελέσματα της σημερινής, 5ης αγωνιστικής, τέσσερις ομάδες βρίσκονται πλέον στην διεκδίκηση δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή οκτώ ομάδων τον Ιούνιο στο Αννόβερο της Γερμανίας. Οι ομάδες αυτές είναι ο Ολυμπιακός, η Μαρσέϊγ, η Σπαντάου και η Ορτίτζια των Συρακουσών.

Η Μαρσέιγ θεωρείται η καλύτερη γαλλική ομάδα και στις τάξεις της έχει τους κορυφαίους Γάλλους διεθνείς και μια πλειάδα από ποιοτικούς παίκτες που προέρχονται από χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Η ποιότητά της αποδείχτηκε στο σημερινό παιχνίδι.

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με 3-0, χωρίς να μπορούν να σκοράρουν στα πρώτα 13 λεπτά του παιχνιδιού (το 3-1 με το Κάκαρη).

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε 3-3, αλλά οι αντίπαλοι διατήρησαν το προβάδισμα και κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου όπου βρέθηκαν να προηγούνται εκ νέου με τρία γκολ διαφορά (6-3). Με αντεπίθεση διαρκείας οι Έλληνες ισοφάρισαν αρχικά σε 6-6 και στην συνέχεια σε 7-7 (24ο λεπτό).

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί όμως ούτε στην τελευταία κρίσιμη τέταρτη περίοδο της συνάντησης.

Οι Γάλλοι πέτυχαν δύο διαδοχικά γκολ και προηγήθηκαν με 9-7. Το καθυστερημένο γκολ του Ίρβινγκ, μόλις 1 λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού, δεν έσωσε την κατάσταση και η γαλλική ομάδα επικράτησε με 9-8.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 3-4, 4-3, 1-2 Σύνολο: 8-9.

Ολυμπιακός (προπονητής Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 3, Γαλανόπουλος.

Μαρσέϊγ (προπονητής Μίλος Στεπάνοβιτς): Λάζιτς, Κούκοβιτς, Σπάϊτς 2, Πλαΐνοβιτς 1, Βερνό 1, Κρουσιγιά, Ντούρντιτς 1, Ολιβόν, Κοβάσεβιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Καμαράσα 1, Οβανισιάν, Βανπεπερστρά.

Στο άλλο παιχνίδι του Α ομίλου που προηγήθηκε η Σπαντάου επικράτησε με επιβλητικό τρόπο της Ορτίτζια (12-6) και κέρδισε τον τέταρτο βαθμό της μέσα σε δυο ημέρες, βάζοντας τις προϋποθέσεις για την διεκδίκηση μιας θέσης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθεί το βράδυ της Τρίτης (2/3) το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Προ Ρέκκο και την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία (5 αγώνες) : Ρέκκο 12 (4) Γιουγκ 12 (4), Ολυμπιακός 6, Σπαντάου 4, Μαρσέϊγ 4, Ορτίτζια 3.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη 3 Μαρτίου, σε ένα εξίσου σπουδαίο βαθμολογικά παιχνίδι την Ορτίτζια (ο αγώνας αρχίζει στις 21.15).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις