Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έγραψαν ιστορία με ασύλληπτα ρεκόρ στην Ευρώπη

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έγραψαν ιστορία με ασύλληπτα ρεκόρ στην Ευρώπη

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τρέλαναν την Ευρώπη, χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τρομερά ρεκόρ που έσπασαν οι δύο ελληνικές ομάδες.

Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Η Ελλάδα έχει δύο ομάδες στα προημιτελικά του Conference League, μετά τις ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος της, ωστόσο ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διέλυσαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πανηγύρισαν ανεπανάληπτες προκρίσεις με ιστορικά ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει πρόκριση, αφού είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι με τρία γκολ. Καμία ομάδα ως τώρα δεν είχε προκριθεί έχοντας χάσει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας με δύο ή περισσότερα γκολ εντός έδρας.

Παράλληλα, κατάφερε να σημείωσε για τρίτη φορά έξι γκολ στην Ευρώπη, ενώ για πέμπτη φορά νίκησε με πέντε γκολ διαφορά.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία πρόκριση, αφού έχασε τον πρώτο αγώνα με δύο γκολ διαφορά.

Αυτή ήταν η 90η νίκη της ιστορίας στην Ευρώπη και φιλοδοξεί να πανηγυρίσει κι άλλες στο φετινό Conference League, φτάνοντας μέχρι το τέλος του δρόμου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις