Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Κέρκυρα: Τα έκαναν “μούσκεμα” οι “ερυθρόλευκοι”!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν σκιά του εαυτού του κόντρα στην Κέρκυρα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί με τη “λευκή” ισοπαλία (0-0) κόντρα στους νησιώτες, για τη 12η αγωνιστική της Super League. Πρώτη ισοπαλία για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από 2,5 χρόνια, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στην έδρα του.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος φάνηκε μία ακόμη φορά στην απόδοση των παικτών του Πάουλο Μπέντο που συμβιβάστηκαν με την πρώτη ισοπαλία τους και πλέον μετρούν 22 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα. Η Κέρκυρα σταμάτησε το σερί σκοραρίσματος των 39 εντός έδρας αγώνων που διατηρούσε ο Ολυμπιακός, από τις 2 Μαρτίου 2014. Αυτή είναι η δεύτερη φορά κατά τη φετινή σεζόν που οι πρωταθλητές δεν πετυχαίνουν γκολ, ενώ η πρώτη ήταν κόντρα στην ΑΕΛ, στη Λάρισα.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έμειναν για τέταρτο σερί παιχνίδι άηττητοι, ενώ δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία 390 λεπτά που έχουν αγωνιστεί. Πρόκειται για έναν ιστορικό βαθμό για τους νησιώτες, οι οποίοι κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό, είχαν απαντήσεις σ’ όλα τα προβλήματα που τους έβαλε η “ερυθρόλευκη” επίθεση, ενώ λίγο έλειψε και να πετύχουν γκολ στο Φάληρο, εκμεταλλευόμενοι τις φαρμακερές αντεπιθέσεις τους.

Να σημειωθεί πως ο Μπέντο άφησε εκτός αποστολής και πάλι τον Τσόρι, με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο μέρος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις για γκολ. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Κέρκυρας. Οι κεντρικοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων ήταν σε εξαιρετική μέρα, “καθαρίζοντας” όλες τις φάσεις, με τον Κουτζαβασίλη να μην απειλείται σχεδόν καθόλου από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 48΄. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ. Η Κέρκυρα απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων τρία λεπτά αργότερα.Στο 51ο λεπτό η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο Ντουαλά έβγαλε από δεξιά μόνους τους με το τέρμα, Γεωργίου και Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Βιάνα, το πλασέ όμως προ του Λεάλι ήταν κακό. Ο Μπέντο θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, ρίχνοντας τους Πάρντο, Μάρτινς και Ιντέγε στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κλείνει στα καρέ της την Κέρκυρα και να απειλεί με μακρινά σουτ των Σεμπά και Φορτούνη. Ο  Κουτζαβασίλης ήταν, όμως, σε εξαιρετική μέρα.

Στο 95΄, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Φορτούνης έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω και οι “ερυθρόλευκοι” δεν βρήκαν το γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος (57΄ Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57΄ Πάρντο), Φορτούνης, Ελιουνούσι (72΄ Ιντέγε), Σεμπά, Καρντόσο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66΄ Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (78΄ Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89΄ Κοντός), Ζαραδούκας, Ροζέριο, Νίκιτς

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε