Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Άνετη νίκη και τώρα Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Άνετη νίκη και τώρα Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Δίχως να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε εντός έδρας της Λαμίας με 2-0 για τη 10η αγωνιστική της Super League 1 και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (6/11).

Η αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λαμία κρίθηκε πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, καθαρίζοντας από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πανηγύρισαν την έκτη νίκη τους και διατηρήθηκαν στο -10 με τον Παναθηναϊκό, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού που σημείωσαν τα γκολ του αγώνα.

Ο αγώνας

Στο 22ο λεπτό ο Χάμες Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Σαράνοφ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπιελ.

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Ασκόβσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 56΄ ένα σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους «ερυθρόλευκους» μετά το 60΄ να ισορροπούν τον αγώνα και να μην επιτρέπουν στους Φθιώτες να τους απειλήσουν.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τζανλούκα Φέστα η μείωση του σκορ δεν ήρθε για τη Λαμία, η οποία έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11΄ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσουκ (60΄ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (59΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75΄ Βρουσάι), Μπακαμπού (75΄ Ελ Αραμπί).

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ (86΄ Σαραμαντάς), Ασκόβσκι (58΄ Μαρμεντίνι), Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι, Νούνιες, Γιακουμάκης (86΄ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69΄ Ρόμανιτς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις