Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λαμία: «Σβηστή» νίκη και τώρα Άρσεναλ (videos)

Ολυμπιακός – Λαμία: «Σβηστή» νίκη και τώρα Άρσεναλ (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ εύκολα 3-0 τη Λαμία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 25η αγωνιστική της Superleague και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Άρη στο +17, περιμένοντας πλέον την εξέλιξη του βραδινού ντέρμπι και στρέφει το ενδιαφέρον του στην πρόκληση της Άρσεναλ.

Μέσα σε δέκα λεπτά «τέλειωσε» ο Ολυμπιακός το ματς με τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από την αρχή τις ορέξεις τους, αφού μόλις στο 4′ ο Φορτούνης βρήκε τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός έχοντας πλάτη στην εστία έστρωσε στον Μπρούμα, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι σούταρε πολύ άστοχα. Στο 9′ όμως ο ίδιος παίκτης δεν λάθεψε, μετά από πάσα του Βαλμπουενά και έστειλε με όμορφο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πίτι Γκαρσία της Λαμίας ήταν ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε σφραγίζοντας τη μοίρα του ματς. Αρχικά σε επικίνδυνη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Σα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, προσπάθησε να διώξει αλλά το έκανε πάνω στον Φορτούνη… Η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα, ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε πάνω στη γραμμή, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε το «ριμπάουντ » και πλάσαρε για το 2-0 και η σεμνή τελετή έλαβε… τέλος.

Τα άσχημα για τους «ερυθρόλευκους» όμως ήρθαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του 20λέπτου στο ματς, αφού ο Μπα δέχθηκε τη μπάλα στο κεφάλι -μετά από σουτ του Προβυδάκη- και κατέληξε στο έδαφος, ζητώντας λίγο αργότερα αλλαγή και δείχνοντας να πονάει στη μέση. O Σίλβα πήρε έτσι τη θέση του και ο Εμβιλά πέρασε στο κέντρο της άμυνας.

Παρά το σαφές προβάδισμα ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι κινητικός και τελικά στο 33′ ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε άλλη αξιοσημείωτη φάση, αλλά η ανησυχία τον γηπεδούχων μεγάλωσε όταν ο Παπασταθόπουλος συγκρούστηκε στο 45′ με τον Βασιλακάκη και έδειξε να πονάει πολύ στον αριστερό ώμο. Ο στόπερ του Ολυμπιακού παραπονιόταν ήδη για ενοχλήσεις, αλλά τελικά έμεινε στο ματς μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειχναν να κάνουν αγγαρεία. Ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει αισθητά ταχύτητα, σκεπτόμενος πλέον και την Άρσεναλ, ενώ η Λαμία δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Μοναδική στιγμή… ζωντάνιας στο ματς ήταν αυτή του 76′ όταν ο Χασάν με μπαλιά «τρύπα» έβγαλε σε πολύ πλεονεκτική θέση τον Ραντζέλοβιτς, αλλά ο Σέρβος σούταρε άστοχα πάνω στην κίνηση, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (18΄ Τιάγκο Σίλβα), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μπουχαλάκης (56΄ Μασούρας), Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνης (46΄ Χασάν), Βαλμπουενά (56΄ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62΄ Ραντζέλοβιτς)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Βύντρα, Ασίγκμπα, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Μπιάρνασον (75΄ Σταμούλης), Προβυδάκης (56΄ Κωστίκα), Πίτι (63΄ Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46΄ Χατζηστραβός), Βασιλακάκης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις