Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Ένα και να… καίει! Ο Χασάν “σκότωσε” τους Γάλλους στο 90′ (videos)

Χασάν Ολυμπιακός Μαρσέιγ
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή ευρωπαϊκή του “περιπέτεια” στη διοργάνωση.

Ένα γκολ του Χασάν με “καρφωτή” κεφαλιά στο 90′, λύτρωσε τους Πειραιώτες που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, “πίεσαν” για ένα τέρμα και το πέτυχαν, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ακυρώθηκε νωρίτερα και γκολ του Μασούρα μέσω VAR για οριακό οφσάιντ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Ολυμπιακός και Μαρσέιγ “πάλεψαν” από την αρχή για την κατοχή της μπάλας και το ματς ήταν μοιρασμένο, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 10′. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Μασούρα από αριστερά, ο Εμβιλά έπιασε ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Με το ρυθμό να “χαλάει” στη συνέχεια, η επόμενη καλή φάση στο ματς ήρθε στο 32′ με τη γαλλική ομάδα να “απαντάει” με τον Τοβέν. Από ωραίο γύρισμα από δεξιά, ο Γάλλος επιθετικός έκανε… τραγική προσπάθεια να βρει την μπάλα και δεν “απείλησε” καν τον Σα από τα τρία μέτρα.

Ο Ολυμπιακός ήταν όμως αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 39′ οι παίκτες του Μαρτίνς αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από αριστερά και πάλι, με τον Μασούρα να κάνει ωραίο γύρισμα στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έβαλε άσχημα όμως το πόδι του απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο και ολοκληρώθηκε με μοιρασμένη κατοχή (53-47) και πάσες (219 στις 264 ο Ολυμπιακός, 219 στις 266 η Μαρσέιγ).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τους Γάλλους, αφού οι Πειραιώτες ολιγώρησαν με τη σέντρα κι ο Μπενεντέτο βρέθηκε απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας τον “νίκησε” στο τετ-α-τετ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μασούρα να παίρνει το “ριμπάουντ” από την απόκρουση του Ματαντά στο σουτ του Βαλμπουενά και να σκοράρει από κοντά. Το γκολ ακυρώθηκε όμως τελικά μέσω VAR, για οφσάιντ του σκόρερ για… χιλιοστά.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν όμως να “πιέζουν” την εστία των Γάλλων, έχοντας και δοκάρι στο 69′ με τον Ραντζέλοβιτς, σε μία φάση που επίσης ακυρώθηκε όμως λόγω οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης.

Κανονική ήταν στο 71′ η ευκαιρία του Βαλμπουενά, αλλά το σουτ του Γάλλου απέναντι από τον τερματοφύλακα της πρώην ομάδας του, αποκρούστηκε.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στη μεγάλη ευκαιρία του 82′, όταν από εκπληκτική του σέντρα, ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από τα δοκάρια. Το γκολ ήρθε όμως τελικά στο 90′, με τον Χασάν να “λυτρώνει” τους Πειραιώτες.

Ο Βαλμπουενά πήρε την μπάλα μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου και ανενόχλητος έστειλε “συστημένη” την μπάλα στο κεφάλι του Αιγύπτιου φορ, ο οποίος και την “κάρφωσε” στα δίχτυα του Μανταντά για το 1-0 και τη νίκη της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έτσι με το… δεξί την πορεία του στους φετινούς ομίλους του Champions League και γέμισε αισιοδοξία για τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην οποία έχει πλέον μπροστά του δύο εκτός έδρας παιχνίδια με την Πόρτο και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Μαρσέιγ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78′ Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3′ Σισέ), Μασούρας (84′ Χασάν), Αραμπί (90+3′ Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85′ Στρόοτμαν), Σανσόν (77′ Κουισόνς), Τοβέν (82′ Ζερμέν), Μπενεντέτο (77′ Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76′ Ράντονιτς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις