Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μονακό: Αποφασισμένος να φτάσει στον τελικό και στο 4ο «αστέρι» της Euroleague

Ολυμπιακός – Μονακό: Αποφασισμένος να φτάσει στον τελικό και στο 4ο «αστέρι» της Euroleague
Intime.gr

Ώρα ημιτελικών στο Final Four του Κάουνας. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μονακό (18:00, Newsit.gr, Novasports Prime) και θέλει να τη νικήσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν και να προκριθεί στον τελικό της Euroleague. Από το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης θα βγει η άλλη ομάδα του τελικού.

Θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, με στόχο τον τελικό της Euroleague. Ολυμπιακός και Μονακό κοντράρονται στο Κάουνας, στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, κυνηγώντας ένα από τα δυο “εισιτήρια” προς τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Final Four της Euroleague για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δωδέκατη στην Ιστορία του και 8η τα τελευταία 15 χρόνια (από το 2009), έχοντας κάνει μια εκπληκτική σεζόν (για πρώτη φορά, ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στην regular season).

Αυτή όμως η εντυπωσιακή χρονιά, καλείται να κριθεί σε δυο ματς, αρχής γενομένης από τον αποψινό ημιτελικό με την Μονακό στη “”Zalgirio Arena”, μια ομάδα που δεν μπόρεσε να κερδίσει τις δυο φορές που την συνάντησε, μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει.. μόνος του στο Κάουνας! Με 5.000 κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 4ο «ευρωπαϊκό» της Ιστορίας του, μετά από αυτά στη Ρώμη (1997), την Κωνσταντινούπολη (2012) και το Λονδίνο (2013).

Ο άθλος του Ολυμπιακού έγκειται στο γεγονός πως επέστρεψε σε φάιναλ φορ και τις δύο χρονιές μετά την αποχώρηση των δύο πιο σημαντικών παικτών του και αρχηγών του. Ο Βασίλης Σπανούλης «κρέμασε τα παπούτσια του» το καλοκαίρι του 2021 με τους Πειραιώτες να είναι παρόντες στο Βελιγράδι (2022) και ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε τελεία στην καριέρα του το 2022 για να επιστρέψει στο Final Four του Κάουνας ο Ολυμπιακός (2023).

Απ’ την άλλη, η Μονακό είναι η… σταχτοπούτα του τριημέρου, αφού βρίσκεται σε Fibal Four της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ολοκλήρωσε τη regular season στην τέταρτη θέση με 21-13. Το μεγάλο της “αστέρι” είναι ο Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό να δείχνει αποφασισμένος -και ικανός- να κάνει τη “ζημιά” στους Πειραιώτες.

Αυτή, θα είναι η 10η συνάντηση των δύο ομάδων, με τη Μονακό να έχει μερίδα του λέοντος με πέντε νίκες, έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού. Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα περσινά playoffs, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στο Final Four του Βελιγαδίου , με 3-2 νίκες.

Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και έτσι αμφότερες ταξίδεψαν πλήρεις στη Λιθουανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις