Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μονακό: Το 2/2 των Μονεγάσκων στη φετινή Euroleague και η περσινή πρόκριση των Πειραιωτών

Ολυμπιακός – Μονακό: Το 2/2 των Μονεγάσκων στη φετινή Euroleague και η περσινή πρόκριση των Πειραιωτών
Intime.gr

Η μικρή… ιστορία που έχουν οι δυο ομάδες στη Euroleague δίνει “προβάδισμα” στη Μονακό, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη πρόκριση σε Final Four κόντρα στους Μονεγάσκους.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στη regular season της φετινής Euroleague, πέρασε το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε με 3-2 νίκες και αντιμετωπίζει τη Μονακό, για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μονακό από την πλευρά της ολοκλήρωσε τη regular season στην τέταρτη θέση με 21-13, έκανε… στην άκρη την Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έτσι κέρδισε την παρθενική της παρουσία σε Final Four της Euroleague.

Η σημερινή (18:00, Newsit.gr, Novasports Prime), θα είναι η 10η συνάντηση των δύο ομάδων, με τη Μονακό να έχει… προβάδισμα με πέντε νίκες, έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού. Μάλιστα, στη φετινή regular season, οι Μονεγάσκοι έκαναν το 2/2 απέναντι στους «ερυθρόλευκους», επικρατώντας 81-76 στο ΣΕΦ και με 64-60, στο ματς του δεύτερου γύρου, στο Πριγκιπάτο.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει έχει στο “βιβλίο” του μια μεγάλη πρόκριση στα περσινά playoffs. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε πέμπτο ματς, το οποίο έγινε μέσα σε ένα “καυτό” ΣΕΦ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί με 94-88 και να προκρίνεται στο Final Four του Βελιγραδίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις