Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: «Μας πείραξε πολύ η ήττα από τον Παναθηναϊκό»

Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: «Μας πείραξε πολύ η ήττα από τον Παναθηναϊκό»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας προκριθεί στο Final Four της Euroleague και έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε έτσι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ για την επιτυχία της ομάδας, αλλά και για το πως άλλαξε η εικόνα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο “αιώνιο” ντέρμπι της σεζόν.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Όσα έχουμε πετύχει ως τώρα πιστοποιούν την αξία μας, το μέγεθος της δουλειάς που έκαναν οι παίκτες μας, την οργάνωση της ομάδας. Γιατί και στο Κύπελλο κάναμε σαν… νεοφώτιστοι όπως είπα στην αρχή της χρονιάς περισσότερα παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε παίξει πάρα πολλά επίσημα παιχνίδια με μεγάλη σημασία, κυρίως στην EuroLeague. Και φυσικά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι όπως των προηγούμενων ετών αλλά δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφιερώσεις ενέργεια και ένταση, ιδιαίτερα σε κάποια ματς-παγίδες. Είμαστε χαρούμενοι, μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά και στους τρεις στόχους, μένει να συνεχίσουμε».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος: «Δικαιωμένος θα νιώσω μόνο στο τέλος της χρονιάς, αν ολοκληρωθεί και κάνουμε έναν θετικό απολογισμό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να νιώσω καμία δικαίωση. Νιώθω ευχαριστημένος για το μπάσκετ που παίξαμε. Είναι σημαντικό για τους προπονητές και τον κόσμο, κατανοώ ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό μετράνε οι νίκες και οι τίτλοι. Υπάρχει όμως και το μπάσκετ που παίζεις. Αυτό έχει μια μορφή δημιουργίας για τους προπονητές. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό φέτος παίξαμε καλό μπάσκετ, με πολύ εμφατικές νίκες. Είχαμε το καλύτερο goal average στην EuroLeague. Είναι πολύ ενδεικτικό. Επίσης είχαμε και το καλύτερο goal average και στο πρωτάθλημα».

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Πάρα πολύ μας πείραξε αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι στο μπάσκετ κερδίζεις και χάνεις. Δεν υπάρχει ισοπαλία. Παίζει και ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά εκείνη την ημέρα, έβαλε δύσκολα σουτ. Βέβαια έχουν περάσει μήνες από τότε, αλλά ήταν ένας τρόπος να καταλάβουν και οι παίκτες μας πως στη ζωή δεν σου χαρίζεται τίποτα».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις