Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Ψάχνοντας τη νίκη στην επιστροφή του στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Ψάχνοντας τη νίκη στην επιστροφή του στο ΣΕΦ
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια (19:15, Newsit.gr, Novasports Prime) για την 7η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα του από την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα θα προσπαθήσει να πετύχει ο Ολυμπιακός στη Euroleague, ο οποίος υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Με ρεκόρ 3-3 στις πρώτες έξι αγωνιστικές, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει την… πολυτέλεια για ήττες στην έδρα της, κόντρα στην Μπασκόνια που έχει χειρότερο ρεκόρ (2 -4).

Οι απουσίες είναι δεδομένες για τους «ερυθρόλευκους», με τον Λουκ Σίκμα να είναι εκτός, όπως και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο, έμεινε εκτός στο ματς της Basket League, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά αν και βγάζει πλέον μέρος της προπόνησης, το ιατρικό τιμ φοβάται πιθανή υποτροπή, σε περίπτωση που βιαστεί να επιστρέψει.

Οι Βάσκοι προέρχονται από νίκη επί της Παρτιζάν (84-83), αλλά ταξίδεψαν στη χώρα μας χωρίς τους τραυματίες Ρογκαβόπουλο, Μάνιον και Ντιόπ.

Ο Ολυμπιακός έχει την… παράδοση με το μέρος του, καθώς μετράει 28 νίκες, έναντι 18 των αντιπάλων του. Στα δυο περσινά ματς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 97-92 εκτός έδρας και 86-78, εντός έδρας.

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Κρίσταπς Κονσταντίνοφς (Λετονία).

Το πρόγραμμα της βραδιάς (09/11):

Ολυμπιακός – Μπασκόνια (19:15, Novasports Prime)

Αναντολού Εφές – Ζάλγκιρις (19:30, Novasports 4)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν (21:05, Novasports 5)

Παρτίζαν – Φενέρμπαχτσε (21:30, Novasports 6)

Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια (21:30, Novasports Start)

Ρεάλ – Βίρτους Μπολόνια (21:45, Novasports 4)

Τα ματς της Παρασκευής (10/11)

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (21:00 Novasports Prime)

Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας (21:30 Novasports4HD)

Μονακό-Βιλερμπάν (22:00 Novasports5HD)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις