Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Στεναχωριέμαι που έφυγε ο Πασκουάλ”

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Στεναχωριέμαι που έφυγε ο Πασκουάλ”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε το “διαζύγιο” του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Πασκουάλ, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την Γκραν Κανάρια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι στεναχωρήθηκε που έφυγε από τους “πράσινους”.

“Η διπλή εβδομάδα απαιτεί διαφορετικά πράγματα από τις ομάδες. Υπάρχει πάντα μία ξεχωριστή δυναμική. Το πιο σημαντικό βρίσκεται στη νοοτροπία της ομάδας και των παικτών. Προσεγγίσαμε σωστά το ματς, είχαμε το σωστό ύφος. Η ομάδα έπαιξε καλά, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την αυταπάρνηση τους και την συνολική εικόνα τους. Η εβδομάδα αυτή τελείωσε και τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Μου άρεσε ο τρόπος που κυκλοφορήσαμε την μπάλα και ο τρόπος που παίξαμε, κυρίως στην επίθεση. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά τους φιλάθλους μας, μας υποστήριξαν”, τόνισε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια πρόσθεσε

“Οι δίδυμες κόρες μου είναι εδώ και οι ομάδες μου δεν χάνουν ποτέ όταν είναι εδώ! Είναι ωραίο να είναι εδώ, προσπαθώ να τις πείσω να έρχονται πιο συχνά, αλλά ξέρω πως έχουν τις ζωές του. Θα μου επισημάνουν μετά τα λάθη μου”.

Συνεχίζοντας, ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε: “Για εμένα, πρέπει να προσεγγίσεις κάθε παιχνίδι με την σκέψη στο τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις. Δεν μπορείς να πας στην ΤΣΣΚΑ και να κερδίσεις με 98-90. Παίξαμε στην Μόσχα με έναν συγκεκριμένο τρόπο: Προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε το τέμπο και να φέρουμε το ματς κοντά σε εμάς, με λιγότερες κατοχές. Αυτό κάναμε, αν και χάσαμε λόγω κάποιων άστοχων σουτ στο τέλος. Σήμερα ήταν διαφορετικά, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Στη Βαρκελώνη μπορούσαμε να πετύχουμε 80 πόντους, χάσαμε κάποια σουτ αλλά παίξαμε όπως έπρεπε”.

Για το “διαζύγιο” του Παναθηναϊκού με τον Πασκουάλ και τις φήμες για Πιτίνο: “Δεν ξέρω για κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πρώτη φορά το ακούω, αλλά θέλω να σχολιάσω κάτι. Δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για τις αποφάσεις μία άλλης ομάδας. Θέλω να πω όμως σαν προπονητής πως έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον Τσάβι Πασκουάλ. Στεναχωριέμαι που έφυγε, είναι ένας από τους καλύτερος προπονητές της Euroleague. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Δεν θέλω να σχολιάσω τα υπόλοιπα, αλλά θέλω πραγματικά να ευχηθώ τα καλύτερα στον Τσάβι.

Είναι ένας από τους καλύτερους από εμάς. Με ενοχλεί που έχουν αποχωρήσει ήδη πέντε προπονητές στην Euroleague. Οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν τους προπονητές πρέπει να έχουν μεγαλύτερη υπομονή και να τους στηρίζουν περισσότερο. Έχω δει κάποιους πραγματικά καλούς προπονητές να χάνουν τις δουλειές τους. Αυτό με ενοχλεί ως άνθρωπο. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, δεν είναι δουλειά μου. Δεν μπορώ να πω σε κάποιον τι πρέπει να κάνει, αλλά μπορώ να μιλήσω και να πω πως νιώθω άσχημα γι’αυτό. Τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Είναι καλοί άνθρωποι, σωστοί επαγγελματίες και αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό”.

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ολυμπιακού: “Προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, έχουμε καλό μομέντουμ στην ομάδα. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αλλά δεν κλείνουμε την πόρτα σε καμία επιλογή. Πάντα κοιτάμε την αγορ”»

Τέλος, ο Μπλατ αναφέρθηκε στο… κρουασάν που περιμένει από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη μετά το ρεπό στο ματς με τον Κολοσσό, τονίζοντας με χιουμοριστική διάθεση: “Οι κύριοι Σπανούλης και Πρίντεζης λειτουργούν σαν να μην είδαν την συνέντευξη. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει το δώρο που ήθελα από τους δύο πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μου. Αλλά θα τους αποδεσμεύσω από αυτό, μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο σημερινό ματς. Ήταν πραγματικά φοβεροί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις