Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ο Μπέντο δεν “μασάει”, ο Καρντόσο “λυτρώθηκε”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Έχει τη δική του προσωπικότητα, άσχετα αν τον λένε… ξεροκέφαλο, αλλά -παρόλο που ήταν υπό κρίση- ο Μπέντο δικαιώθηκε. Μαζί του “λυτρώθηκε” και ο Όσκαρ Καρντόσο!

Κερδισμένος σε πολλούς τομείς. Ο Ολυμπιακός πέρασε απ’ τη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ, έστω κι αν δεν έπιασε κάποια εκπληκτική απόδοση, αλλά τα όσα έγιναν στους Ζωσιμάδες, έδωσαν… δύναμη στην ομάδα.

Ήταν ένα “τρίποντο” που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού έφερε ηρεμία στους “ερυθρόλευκους”, σε μια αγωνιστική που ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός προσπάθησαν να τον πλησιάσουν (και οι τρεις νίκησαν).

Ο Πάουλο Μπέντο είχε μια δύσκολη περίοδο, ειδικά μετά και την απόδοση των Πειραιωτών κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε -κατά πολλούς- κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό, τα.. άκουσε για τις προσωπικές του επιλογές, αλλά δικαιώθηκε.

Ο Μπέντο δεν φοβήθηκε ούτε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και συνέχισε με την τακτική που έχει όλους συνηθίσει. Δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο τον Ιντέγε και να ξεκινήσει τον -μέχρι χτες- Καρντόσο, αλλά και να κάνει αλλαγή τον Φορτούνη. Να μην ξεχνάμε πως -για μια ακόμη φορά- είχε εκτός αποστολής τους Μαρίν και Σιόβα.

Η θέση του Πορτογάλου προπονητή ενισχύθηκε και θα “δυναμώσει” ακόμη περισσότερο αν οι Πειραιώτες βγάλουν τη χρονιά με νίκες στη Σπάρτη για το Κύπελλο την Πέμπτη και με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης” για το πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν έτσι το +7 από τον Παναθηναϊκό παίζοντας με πάθος σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και έναν πολύ ικανό αντίπαλο και κατάφεραν να νικήσουν σε μια έδρα που σίγουρα θα δυσκολέψει πολύ τους άλλους διεκδικητές.

Την ίδια ώρα, ο Καρντόσο έφτασε στη… γη της επαγγελίας κάθε επιθετικού, το γκολ. Ο παραγουανός πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Πειραιωτών και ήταν πανευτυχής. Και δεν μιλάμε για ένα… συμπληρωματικό γκολ σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με ευρύ σκορ, αλλά γι’ αυτό που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη.

Ο Καρντόσο κατάφερε να… ξεσκονίσει τα παπούτσια του, να “λυτρωθεί” μέσα στα Ιωάννινα και να ανέβει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε