Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε ρεκόρ καριέρας κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

Ολυμπιακός: Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε ρεκόρ καριέρας κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας
ΦΩΤΟ Intime

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε απίθανο παιχνίδι στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα Πάτρας στην πρεμιέρα της Basket League, πετυχαίνοντας και νέο ρεκόρ καριέρας στις ασίστ.

Σε λιγότερο από 17 λεπτά συμμετοχής, ο Γουόκαπ “μοίρασε” 10 ασίστ τους συμπαίκτες του και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει μία άνετη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Έκανε έτσι νέο…. υψηλό με τη φανέλα των Πειραιωτών και μπήκε στο top10 των ξένων παικτών τους, στις ασίστ.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ

16:25 λεπτά παρουσίας στο παρκέ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα ήταν αρκετά για τον Τόμας Γουόκαπ όχι μόνο για να φτάσει σε ρεκόρ καριέρας στην Basket League στις ασίστ, αλλά και για να μπει στην πρώτη 10άδα των ξένων πασέρ των «ερυθρόλευκων» και συνολικά στην πρώτη 30άδα τους.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε στο πρώτο παιχνίδι της φετινής Basket League ότι δεν έκανε σε 31 εμφανίσεις του στην περσινή, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό ασίστ. Έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση –από οχτώ είχαν Αρ Τζέι Κόουλ, Βαγγέλης Μάντζαρης και Τζος Χάγκινς- μοιράζοντας 10 ασίστ που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο το είχε σημειώσει στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, στην πρεμιέρα δηλαδή του Πρωταθλήματος 2021-22 κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας οχτώ τελικές πάσες.

Με αυτές τις 10 ασίστ ο Γουόκαπ έφτασε τις 121 στην Basket League και μπήκε σε δύο ιστορικές λίστες του Ολυμπιακού. Είναι πια μέλος της κορυφαίας 10άδας των ξένων πασέρ των «ερυθρόλευκων». Ξεπέρασε τους Γιάνις Στρέλνιεκς (111), Έι Σι Λο (117), Νίκολα Βούισιτς (118), Νίκολα Μιλουτίνοφ (119), Τάιους Έντνι (120) και είναι 8ος στη σχετική λίστα. Παράλληλα μπήκε στην 30άδα συνολικά των πασέρ του Ολυμπιακού.

Ακόμη ο Αμερικανός είχε τον καλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών της πρεμιέρας της Basket League αφού μοίρασε 10 ασίστ μένοντας χωρίς λάθος. Τον προηγούμενο καλύτερο συντελεστή είχε ο Αρ Τζέι Κόουλ του Λαυρίου Megabolt που μέτρησε οχτώ ασίστ και ένα λάθος κόντρα στον Προμηθέα.

Παράλληλα είχε τον καλύτερο συντελεστή «οικονομίας» αφού δεν… έγραψε τίποτα άλλο στη στατιστική τους σε αυτές τις κατηγορίες, εκτός των ασίστ. Με αυτό το +10 ξεπέρασε το +8 του Πάρις Λι που είχε επτά ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και τρία λάθη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό…

*Ο Κώστας Σλούκας με τους έξι πόντους του έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 1.300. 

Παράλληλα με τις πέντε ασίστ που μοίρασε «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της Basket League. Έφτασε τις 664, προσπέρασε τον Λευτέρης Κακιούση (661) και έφτασε τον Γιώργο Λημνιάτη στην 24η θέση της.

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε σήμερα, ο Σάσα Βεζένκοφ ξεπέρασε τα 800 στην 149η εμφάνιση του στην Basket League. 

Ο MVP του περσινού Πρωταθλήματος σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων της πρεμιέρας, μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς λάθος. Είχε 20 έναν περισσότερο από τον Σάβιον Φλαγκ του Λαυρίου Megabolt που το Σάββατο είχε 19 πόντους και κανένα λάθος.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε την κορυφαία επίδοση «+/-» της πρεμιέρας με συντελεστή 36 ενώ 21 είχε ο Σακίλ ΜακΚίσικ όπως το Σάββατο και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης στη νίκη του Προμηθέα στο Λαύριο

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός κράτησε χαμηλά τα λάθη του αφού έκανε μόνο πέντε που είναι και η καλύτερη επίδοση της πρεμιέρας, έχοντας δύο λιγότερα από εκείνα του Λαυρίου Megabolt κόντρα στον Προμηθέα. Το -10 του συντελεστή λαθών μεταξύ των δύο ομάδων -15 είχε ο Απόλλων- είναι ο μεγαλύτερος της πρεμιέρας αφού ο προηγούμενος ήταν το -7 της ΑΕΚ έναντι της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό (17-24).

*Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σημείωσε και την καλύτερη επίδοση ασίστ της 1ης αγωνιστικής. Είχε 29 και ξεπέρασε εκείνη των 23 του Λαυρίου Megabolt στο ματς με τον Προμηθέα.

*Ο Ολυμπιακός τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 50-33. Το +17 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά ενός ημιχρόνου των αγώνων της πρεμιέρας αφού ο Προμηθέας έκανε +11 στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Λαύριο Megabolt (43-54).

*Στην εξέλιξη του αγώνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με 34 πόντους (39-73 στο 28:02) στη μεγαλύτερη διαφορά που υπήρξε στα ματς της πρεμιέρας. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 26 πόντων με τους οποίους προηγήθηκε η ΑΕΚ της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό στο 21:31.

*Σε ένα παιχνίδι που είχε λιγοστές δεύτερες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός είχε τις λιγότερες. Έμεινε στα δύο επιθετικά ριμπάουντ που αποτελούν τη μικρότερη επίδοση της πρεμιέρας αφού τέσσερα είχε χθες ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο επιθετικά ριμπάουντ και στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή της περασμένης σεζόν. 

*Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν παράλληλα τη μικρότερη επίδοση ριμπάουντ της 1ης αγωνιστικής, μένοντας στα 29 όσα είχε χθες και Παναθηναϊκός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις