Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: “Καθάρισαν” στο τέλος με “εκτελεστή” Χασάν οι Πειραιώτες (pics)

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: “Καθάρισαν” στο τέλος με “εκτελεστή” Χασάν οι Πειραιώτες (pics)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα “ξέσπασμα” στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ και να συνεχίσει την πορεία του προς το αήττητο πρωτάθλημα στη Superleague.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το 5/5 στα play off, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χασάν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, με τον Σακόρ να μειώνει ενδιάμεσα για τους Κρητικούς. Έχασε και πέναλτι για τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του ΟΦΗ, ο οποίος από την πλευρά του έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Πειραιώτες κατάφεραν πάντως, να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή τους φάση στο ματς, αφού στο 27′ από τρομερή μπαλιά του Φορτούνη και γύρισμα του Γκασπάρ από δεξιά, ο Χασάν πλάσαρε άψογα από κοντά για το 1-0 της ομάδας του.

Το γκολ “ανέβασε” τους Κρητικούς στο γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε άλλη τελική προς την εστία μέχρι και το 45′, για να βρεθεί και ισόπαλος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από ενέργεια του Κοροβέση από αριστερά, ο Σακόρ με ωραίο διαγώνιο σουτ “εκτέλεσε” τον Άλεν, για το 1-1 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς ήταν “ανοιχτό”, αλλά χωρίς ευκαιρίες μέχρι να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Στο 63′ ο Ολυμπιακός “απείλησε” με ένα μονοκόμματο σουτ του Καμαρά, για να “απαντήσει” στο 65′ ο Φιγκεϊρέδο με σουτ έξω από την περιοχή, που ανάγκασε σε επέμβαση τον Άλεν.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της νίκης, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν και πέναλτι με τον Ομάρ στο 80′, το οποίο εκτέλεσε όμως στο δοκάρι και άουτ, ο Βαλμπουενά. Η απώλεια του πέναλτι φάνηκε να “ξυπνά” όμως τον Ολυμπιακό, καθώς ακολούθησαν τρεις μεγάλες φάσεις μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Στο 81′ ο Ελ Αραμπί νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σωτηρίου και ο Καμαρά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ στο 85′, αλλά ενδιάμεσα ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκπληκτική σέντρα του Ομάρ στο 83′ για το 2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο ματς, με τον Ολυμπιακό να κάνει την πέμπτη νίκη του σε πέντε παιχνίδια των play off και να συνεχίζει απτόητος την πορεία του προς το αήττητο πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε σήμερα (01/07) ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ πάρει πίσω τους βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν – Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (46’ Βαλμπουενά) – Καφού (57’ Ελ-Αραμπί), Καμαρά, Γκιλιέρμε – Μασούρας (46’ Ομάρ), Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Χασάν (83’ Λοβέρα)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου – Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Βαφέας (89’ Νοικοκυράκης), Κουτρουμπής, Κοροβέσης (61’ Μεγιάδο) – Ναμπί, Σακόρ (72’ Μπράουν), Στάικος (61’ Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ – Μάνος (61’ Φιγκεϊρέδο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις