Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: “Ερυθρόλευκη” ανατροπή!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

“Καρδιοχτύπησε” ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναιτωλικό και βρέθηκε να χάνει μέσα στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Κατάφερε όμως να “γυρίσει” το σκορ και εν μέσω αποδκιμασιών να νικήσει 3-1 για την 15η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έτσι η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έκλεισε νικηφόρα το 2016 και με διαφορά στη βαθμολογία από τους διώκτες του. Ο Κούσας στο 52′ έδωσε το προβάδισμα στην εξαιρετική ομάδα του Αγρινίου, ο Σεμπά στο 61′, ο Καρντόσο στο 83′ και ο Φιγκέιρας στο 85′ πέτυχαν την ανατροπή.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από τον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, όμως αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο. Ο αντίπαλός του -όχι μόνο τον ενόχλησε στην περιοχή του- αλλά είχε και μία κλασική ευκαιρία σε φάση αντεπίθεσης με τον Ρόσα στο 10ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε τετ α τετ με τον Λεάλι, αλλά πλάσαρε άουτ.

Πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 5′, είχε φτάσει πρώτος κοντά στο γκολ ο Ολυμπιακός. Τότε, σε κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, έδιωξε ο Κυριακίδης και στην επαναφορά ο Ντε Λα Μπέγια δεν σημάδεψε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ. Ο Παναιτωλικός, εμπόδιζε τον Ολυμπιακό -που είχε την κατοχή της μπάλας- να βγάλει ευκαιρία… Αντιθέτως έβγαλε ένα ακόμη τετ α τετ με τον Λεάλι ο Μάρκος Πάουλο στο 42′, αλλά και αυτός πλάσαρε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και καρδιοχτύπησαν δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 45′ + 1′. Ο Σεμπά γύρισε στον Καρντόσο, αυτός βρήκε με τη μία την μπάλα, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κούσας φρόντισε να “παγώσει” το “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φάρλεϊ, έκανε το 0-1 για τους Αγρινιώτες στο 52′. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε, πάντως, πάνω από 9 λεπτά, καθώς στο 61′ ο Σεμπά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Καρντόσο.

Η ομάδα του Μαντζουράκη δεν αιφνιδιάστηκε και συνέχισε να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Το γήπεδο έγειρε τελείως μετά το 72′, όταν ο Μπέντο “έριξε” στο παιχνίδι τον Τσόρι. Οι “ερυθρόλευκοι” έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Καρντόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 78′ και τον Μανθάτη να στέλνει την μπάλα (με κόντρα) στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη στο 81′.

Τη λύση τελικά έδωσε ο Καρντρόσο στο 83′. Ο Τσόρι έδωσε στον Φιγκέιρας, ο οποίος γύρισε στον Καρντόσο, με τον τελευταίο να πετυχαίνει ακόμα ένα εύκολο γκολ σε κενή εστία. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φιγκέιρας στο 85′, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τσοκάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 μέσα σε δύο λεπτά και “καθάρισε” την υπόθεση νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72′ Ντομίνγκες), Πάρντο (52′ Μανθάτης), Φορτούνης (46′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (89′ Μουνιός), Ρόσα (82′ Κουτρομάνος), Ουάρντα (73′ Ρότσα), Μαρκόβσκι.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε