Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Clasico για ερυθρόλευκη «στέψη» και πράσινη Ευρώπη

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Clasico για ερυθρόλευκη «στέψη» και πράσινη Ευρώπη
Intime.gr

Το «Γ. Καραϊσκάκης» φιλοξενεί τη μεγαλύτερη «μάχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (19:30, Newsit.gr, Novasports 1), για την 3η αγωνιστική των play off της Superleague και –υπό προϋποθέσεις- μπορεί να κατακτήσει το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. «Μάχη» για να βγει Ευρώπη δίνει το «τριφύλλι».

Η απόλυτη «μάχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των play off της Superleague και στις… καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει μαθηματικά το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα και 46ο του συνολικά, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος, σε περίπτωση νίκης του επί των «πρασίνων» και, παράλληλα, απώλειας βαθμών του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από απίστευτη νίκη (5-1) στην έδρα της ΑΕΚ ενώ μεσοβδόμαδα πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με… χλωμή εμφάνιση.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στην τέταρτη θέση, χάρη στο επιβλητικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ, κι ευελπιστεί να κερδίσει για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν τον «αιώνιο» αντίπαλο και να παραμείνει στο… κόλπο της Ευρώπης./.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Σα, Παπασταθόπουλος, Σεμέντο, Μπα, Ρέαμπτσιουκς Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Πιθανή ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Βέλεθ, Μαουρίσιο,  Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Στα της… παράδοσης των «αιώνιων» ντέρμπι, ο Ολυμπιακός σε 127 αγώνες μετράει 48 νίκες, ισάριθμα ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 31 φορές έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 29 νίκες, 22 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 12 φορές έχουν επικρατήσει οι «πράσινοι».

Διαιτητής της του ελληνικού clasico ορίστηκε ο Κροάτης Μπέμπεκ, ο οποίος θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάτακι, Ζομπένιτσα και τέταρτο τον Κουτσιαύτη. Στο VAR θα βρίσκονται οι κ.κ. Ρεϊνσρέμπερ και Μεϊντανάς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις