Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η FIFPRO συμπεριέλαβε την κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα σημαντικότερα επεισόδια της σεζόν

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η FIFPRO συμπεριέλαβε την κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα σημαντικότερα επεισόδια της σεζόν
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών FIFPRO εξέδωσε μία πολυσέλιδη έκθεση για την ασφάλεια των παικτών στον εργασιακό τους χώρο και συμπεριέλαβε το περιστατικό με τον Χουάνκαρ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, στα τέσσερα πιο σημαντικά επεισόδια της σεζόν.

Ο Χουάνκαρ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από κροτίδα που έπεσε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τη Super League 1 και η FIFPRO το ξεχώρισε μεταξύ των πιο αρνητικών επεισοδίων της σεζόν.

Τη σχετική τετράδα συμπληρώνουν ο τραυματισμός του προπονητή της Λιόν, Φάμπιο Γκρόσο, μετά από επίθεση οπαδών της Μαρσέιγ στο πούλμαν της ομάδας του, το ντου οπαδών σε παίκτες κατά τη διάρκεια του Ρεάλ Καρταχένα και Φορταλέζα στην Κολομβία, αλλά και η επίθεση του προέδρου της Αουρόρα στον τερματοφύλακα της Ρεάλ Σάντα Κρουζ μετά από αγώνα στη Βολιβία.

Η αναφορά στον Χουάνκαρ

«ΕΛΛΑΔΑ-Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (Χουάνκαρ) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά το χτύπημα από κροτίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την ελληνική Superleague, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπή μετά από 55 λεπτά. Το ντέρμπι που αναφέρεται ως “το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών”, έχει στιγματιστεί από άσχημες σκηνές στο παρελθόν, με μία από αυτές το 2019, όταν ο αγώνας (σ.σ: στο ΟΑΚΑ) διακόπηκε, όταν οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία».

Στην 8η θέση των βίαιων περιστατικών η Ελλάδα

Η έκθεση της FIFPRO υποστηρίζει επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση βάση των αναφερθέντων βίαιων περιστατικών για τη σεζόν 2022-23, ανάμεσα σε 41 ενώσεις σε όλο τον κόσμο, πίσω μόνο από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία και Γαλλία.

Για την Ελλάδα γίνονται αναφορές για περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων, κροτίδων, εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και φραστικά επιθετικούς οπαδούς. Τα ευρήματα που περιγράφονται στην έκθεση βασίστηκαν σε συνεντεύξεις παικτών, μια έρευνα σε 41 εθνικές ενώσεις, αναφορές μέσων ενημέρωσης και μια ερευνητική εργασία του Δρ Τζόελ Ρούκγουντ του «University College» του Δουβλίνου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις