Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (11/10/26, 21:00, Newsit.gr, Magenta Sport 1 League) στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής σεζόν για την 6η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους.
Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από καλύτερη βάση, μιας και έχει το απόλυτο στη Super League και ο Τζέικομπ Νίστρουπ θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί του στο πιο δύσκολο εντός των συνόρων ματς της σεζόν για το τριφύλλι, ενάντια στην ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, που «καίγεται» να πάρει τους τρεις βαθμούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ολυμπιακός είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό και την κορυφή της βαθμολογίας και αν και είναι νωρίς στη σεζόν δεν θέλει με τίποτα να σκεφτεί κάποιο άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς αυτό θα τον βάλει στη διεκδίκηση με ίσους όρους, αλλά θα του δώσει και την πρώτη «επαφή» των φιλάθλων με τον νέο προπονητή.
Για το τριφύλλι στην αποστολή βρίσκεται κανονικά ο Λιβάι Γκαρσία, παρότι γύρισε με θλάση από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων και μένει να φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Στις επιλογές του Δανού επέστρεψε και ο Βισέντε Ταμπόρδα, που ξεπέρασε τον πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.
Για τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ στην αποστολή γύρισε ο Γκουστάβο Σα, ενώ εκτός έμειναν για λόγους τακτικής οι Λορέντσο Σιπιόνι και Κλέιτον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι αποστολές των δύο ομάδων για το ντέρμπι
Ολυμπιακός: Ορτέγκα, Πόποβιτς, Στουρνάρας, Σάλιακας, Σμαΐλοβιτς, Πιρόλα, Κάρμο, Πέντερσεν, Ρέτσος, Μπρούνο, Τικνιζιάν, Φορτούνης, Σα, Μαρτίνς, Πουέρτα, Μπέιλι, Φρόιλερ, Τσικίνιο, Εσε, Ρόκα, Γιάρεμτσουκ, Ζότα Σίλβα, Γκονσάλες, Μάριους.
Παναθηναϊκός: Πένια, Τσάβες, Κότσαρης, Καλάμπρια, Τσάπρας, Κυριακόπουλος, Σαλάχ-Εντίν, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Πάλμερ-Μπράουν, Κάτρης, Καμαρά, Κάνγκουα, Λούζα, Τσιριβέγια, Κοντούρης, Ταμπόρδα, Ουναΐ, Γιάγκουσιτς, Πελίστρι, Αντίνο, Λιβάι Γκαρσία, Τετέι, Ντέσερς, Ραστόντερ.
Οι γηπεδούχοι είναι ξεκάθαρο ότι κοιτούν μόνο τη νίκη στο ματς για να πλησιάσουν στην κορυφή και να «κόψουν τα φτερά» του Παναθηναϊκού, που δε θα έλεγε όχι και στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας, μιας και θα διατηρούσε το +5 από τον «αιώνιο» αντίπαλό του και έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.
Ο Ολυμπιακός έχει την παράδοση με το μέρος του στα εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς σε 74 αγώνες έχει 33 νίκες, 25 ισοπαλίες και 16 ήττες με τα γκολ να είναι υπέρ του (95-71).
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Ερνάντεθ Ερνάντεθ, με τον Γκόμεθ και τον Λόπεθ να είναι στο VAR.
Οι πιθανές ενδεκάδες
Ολυμπιακός: Ορτέγκα, Σάλιακας, Ρέτσος, Πίρολα, Μπρούνο (Τικνιζιάν), Φρόιλερ, Έσε, Τσικίνιο, Ζότα, Ζέλσον, Μάριους (Γκονζάλες).
Παναθηναϊκός: Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά, Κάνγκουα, Ουναΐ, Ταμπόρδα, Αντίνο, Τετέι.