Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Καμαρ-ώστε τους! Στον τελικό του Κυπέλλου οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν το νταμπλ (videos)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Καμαρ-ώστε τους! Στον τελικό του Κυπέλλου οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν το νταμπλ (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός “πίεσε” τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Καμαρά να έχει γκολ και ασίστ στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού, οι Πειραιώτες πήραν μεγάλη νίκη με 2-0 στο “Καραϊσκάκης”.

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα (3-2) και πανηγύρισε μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα διεκδικήσει το νταμπλ κόντρα στην ΑΕΚ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… φοβισμένα το ματς, καθώς ένα γκολ μπορούσε να κρίνει τα πάντα για την πρόκριση, μετά το 3-2 στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 30′ όταν από ωραίο γύρισμα του νεαρού Τζόλη, ο Λημνιός σούταρε πάνω από τα δοκάρια, αν και ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε μάλιστα “ανεβασμένος” στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει ένα μακρινό σουτ του Καμαρά στο 43′ και στην εξέλιξη της φάσης, τον Τσιμίκα να πλασάρει άσχημα απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός “πίεσε” από την αρχή για ένα γκολ, αλλά ο Μπα έστειλε πολύ άουτ μία κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 47′, ενώ στο 54′ ο Μασούρας σούταρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες έφθασαν ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 60′, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε τρομερή γυριστή κεφαλιά μέσα από την “καρδιά” της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Πασχαλάκης “εκτοξεύθηκε” για να αποκρούσει και να “καθαρίσει” με δεύτερη ενέργεια τη φάση.

Η εικόνα δεν άλλαξε όμως ούτε στη συνέχεια και στο 65′ η ομάδα του Μαρτίνς κατάφερε να βρει τελικά το “πολυπόθητο” γκολ, με τον Καμαρά να κάνει εξαιρετική σέντρα από δεξιά και τον Μασούρα να “πετάγεται” για να κάνει με κεφαλιά “ψαράκι” το 1-0.

Το γκολ έβγαλε τον ΠΑΟΚ στην επίθεση και ανάγκασε τον Σα να φωνάξει “παρών” στο ματς, αφού πρώτα απέκρουσε ένα γύρισμα του Σβιντέρσκι από πλάγια θέση και στη συνέχεια έκανε την απόκρουση του αγώνα για τους γηπεδούχους.

Από φάουλ του Στοχ στο 82′, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά εξ επαφής με την εστία του, αλλά ο Πορτογάλος “έσωσε” την ομάδα του από ένα γκολ, που θα άλλαζε τα δεδομένα για την πρόκριση.

Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα, ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στην αντεπίθεση, αλλά έκανε… τσαφ απέναντι από τον Πασχαλάκη.

Το 2-0 ήρθε τελικά για τον Ολυμπιακό τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Καμαρά με εκπληκτική ενέργεια και άψογο τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και “καθάρισε” την πρόκριση για την ομάδα του, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να φωνάζει πάντως για την αρχή της φάσης και τον Καρυπίδη να αποβάλλεται από τον πάγκο για διαμαρτυρίες.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ στη συνέχεια, αφού ο ΠΑΟΚ έμεινε και με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Ελ Καντουρί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά “χαμήλωσαν” το ρυθμό και διατήρησαν μέχρι τέλους το 2-0.

Πανηγύρισαν έτσι την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τον κάτοχο των τριών τελευταίων τροπαίων της διοργάνωσης και θα ψάξουν το νταμπλ στη σεζόν, κόντρα στην ΑΕΚ, που προκρίθηκε νωρίτερα στην παράταση επί του Άρη.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (41? Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79? Καφού), Λοβέρα (46? Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88? Χασάν).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74? Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (74? Στοχ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (63? Ροδρίγο), Λημνιός (63? Λάμπρου), Άκπομ (63? Σφιντέρσκι).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις