Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τον «ξέρανε» με Κρμέντσικ και σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τον «ξέρανε» με Κρμέντσικ και σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ
Intime.gr

Ένας τελικός… ματσάρα και ένας ΠΑΟΚ, πανάξιος Κυπελλούχος Ελλάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 του πρωταθλητή Ολυμπιακού με «χρυσό» σκόρερ τον Κρμέντσικ στο 90’ και κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του. Μεγάλες επεμβάσεις από Πασχαλάκη.

Το πιο γλυκό… φινάλε! Όχι μόνο επέστρεψε στους τίτλους, αλλά «έκοψε» και το «ερυθρόλευκο» νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 και σήκωσε για 8η φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Κρμέντσικ μπήκε στο ματς στο 80’ και στο 90΄ πέτυχε το χρυσό γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» που προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36΄, ενώ είχε ισοφαρίσει για τους πρωταθλητές ο Εμβιλά στο 50΄. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Κομβικό σημείο η αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου, στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του τελικού

Ο τελικός ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι προσεκτικές και να προσπαθούν να πάρουν το… πάνω χέρι στο χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να τρέξει, ενώ ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παίξει πιο… οργανωμένα και κυρίως από τα αριστερά, με Μπάμπα και Ουάρντα. Οι δυο ομάδες έψαξαν το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήρθε εύκολα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 13’ από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον… εκρηκτικό Μασούρα, η μπάλα έφτασε στον Μπρούμα, αλλά ο παίκτης των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε τετ-α-τετ.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (προερχόμενος από πρόβλημα τραυματισμού) έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 25’ (τον αντικατέστησε ο Ρέαμπτσιουκ κι έτσι ο Χολέμπας πέρασε στα στόπερ). Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ, με τον Σφιντέρσκι να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι του Σα, με κοντινή κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε ελαφρά υπεροχή, το πλάνο του… απέδωσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «ερυθρόλευκων» και στο 35’ έφτασε στο 0-1. Ο Εμβιλά βρήκε χαμηλά τον Ζβαμπ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Βιεϊρίνια σκόραρε από τα ένδεκα βήματα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο τέλος του πρώτου μέρους, ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Ανδρούτσο, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε παράβαση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε με την έναρξη της επανάληψη τον Κώστα Φορτούνη, για να φτιάξει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Μαρτίνς έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και… νωρίς νωρίς (50’) πέτυχε την ισοφάριση με το πλασέ του Εμβιλά.

Το ματς απέκτησε απίστευτο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός «φώναξε» για πέναλτι του Πασχαλάκη πάνω στον Μασούρα (54’) για να δει στο αμέσως επόμενο λεπτό τον Έλληνα πορτιέρε να κάνει απίστευτη επέμβαση σε κεφαλιά – ψαράκι του εξτρέμ των Πειραιωτών (από μπαλιά του Φορτούνη). Ο ΠΑΟΚ… απάντησε στο ίδιο λεπτό, με τον Σα να μπλοκάρει το “τακουνάκι” του Σφιντέρσκι. Ακολούθησε η βουτιά -με τα χέρια- του Πασχαλάκη στα πόδια του Μασούρα.

Η κατακόρυφη άνοδος του Ολυμπιακού άλλαξε πλήρως τη μορφή και τον ρυθμό του αγώνα και έβαλε… δύσκολα στον Πασχαλάκη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει τον Φορτούνη και δέχθηκε μεγάλη πίεση στην περιοχή του. Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε το παιχνίδι να φτάσει στο 80’ για να κάνει τις πρώτες του αλλαγές (Κριμέντσικ και Τσιγγάρας στις θέσεις των Σφιντέρσκι και Ουάρντα). με την είσοδο του στο ματς, ο Τσέχος επιθετικός απέτυχε σε δυο τρομερές ευκαιρίες (84’ και 85’) να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σα.

Ο Κρμέντσικ απέτυχε μια, απέτυχε δυο… η τρίτη ήταν και η φαρμακερή! Ο Τσέχος βρέθηκε απέναντι στον Σα από το «τακουνάκι» του Ζίβκοβιτς και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 1-2. Ο Πέδρο Μαρτίνς  έβαλε στο ματς τον Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε το σουτ του Μπουχαλάκη στο 90+2’.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις