Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσους Ματέο αποκάλεσε τζέντλεμαν των πάγκων το Γιώργο Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσους Ματέο αποκάλεσε τζέντλεμαν των πάγκων το Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό της Euroleague, με τον προπονητή των Ισπανών να πλέκει το εγκώμιο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους «ερυθρόλευκους» αφού στα λόγια του θέλησε να τονίσει πολλές φορές πως πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, με ένα τζέντλεμαν στο πάγκο της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσους Ματέο:

«Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι στον τελικό στην πρώτη σεζόν μου ως head coach και να παίζω απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μια μηχανή, μία πολύ σταθερή ομάδα με παίκτες που γνωρίζονται χρόνια.

Είναι ευχαρίστηση και τιμή να είμαι αντίπαλος με τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος πιστεύω ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι ένας τζέντλεμαν των πάγκων. Ήταν δύσκολος ο δρόμος. Έπρεπε να παλέψουμε πολύ. Είχαμε τραυματισμούς, κάποιες κακές στιγμές. Ήταν η πιο δύσκολη κανονική περίοδος στην ιστορία της EuroLeague.

Στα playoffs ονειρεύομασταν ότι θα επιστρέψουμε όταν βρεθήκαμε στο 0-2. Συνεχίσαμε να ονειρεύομαστε στον ημιτελικό και τώρα πρέπει να ονειρευτούμε για μία ακόμη φορά, στον τελικό. Έχουμε ακομα 40′ και θα βάλουμε τα δυνατά μας. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Πάλεψαν πολύ σκληρά τον τελευταίο μήνα και δεν θα σταματήσουν τώρα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το τρόπαιο.

Οι παλιοί παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Έχουμε πρωτάρηδες, αλλά και έμπειρους. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο, να μην παραδοθούμε. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Δεν μετράνε οι τραυματισμοί, δεν μετράει το παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας 40′.

Όταν ξεκινήσαμε τα playoffs, είπαμε ότι θέλουμε πέντε νίκες για να πάρουμε την EuroLeague. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Βελιγράδι. Μείναμε όμως ενωμένοι, παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να κερδίσουμε. Το τέταρτο παιχνίδι για μένα ήταν το χειρότερο. Όταν βρεθήκαμε στο -18 στο πέμπτο ματς, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στην ανατροπή. Βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή και το καταφέραμε. Αυτή η χημεία μεταξύ των παικτών με έκανε να νιώσω περήφανος, γιατί έμειναν όλοι μαζί όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τώρα είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από το στόχο μας. Έτσι σκεφτόμαστε. Ακόμα και στα άσχημα έχουμε ένα ξεκάθαρο στόχο. Όλα τα προβλήματα στη διάρκεια της διαδρομής μας έκαναν δυνατούς.

Φυσικά ο Πάμπλο έδειξε το δρόμο. Τα τελευταία 8 χρόνια δούλευα μαζί του. Πριν από πολύ καιρό το κλαμπ ξεκίνησε να πηγαίνει σε τελικούς χάρη σε αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα στο πλευρό του. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να γίνουμε πρωταθλητές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Είναι σημαντικές οι απουσίες. Έπρεπε να σκεφτούμε διαφορετικά και να βρούμε λύσεις. Είναι καλό που ξέρουμε ότι η ομάδα είναι ενωμένη στα προβλήματα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε απουσίες και κούραση. Όποιος είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή είναι αρκετός. Όλα μπορούν να γίνουν σε ένα ματς. Μπορεί να χάσουμε. Θα τα δώσουμε όμως όλα. Σκεφτόμαστε μόνο όσους είναι εδώ και τι μπορούν να προσφέρουν.»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις