Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σα: “Φαντάζομαι τον εαυτό μου για χρόνια στην Ελλάδα”

Ολυμπιακός – Σα: “Φαντάζομαι τον εαυτό μου για χρόνια στην Ελλάδα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παραμονής του στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Πόρτο, ο Ζοζέ Σα, που έχει ενθουσιάσει τους πάντες, με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό.

Ο Ζοζέ Σα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα της Πορτογαλίας, μέσα από τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό και το Europa League, με τον ίδιον να μιλάει στο Maisfutebol για τη ζωή του στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο παραμονής του στον Πειραιά και μετά το καλοκαίρι.

Οι δηλώσεις του Σα

Για τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό: «Ναι, χαίρομαι για την επιλογή που έκανα. Παίζω τακτικά και τα παιχνίδια πάνε καλά για μένα. Δεν είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα και νομίζω ότι έχουμε την ομάδα για να φτάσουμε στον τίτλο. Σε ατομικό επίπεδο, επαναλαμβάνω, η εμπειρία εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ καλή για μένα».

Για τις ήττες στο Europa League: «Η Μπέτις είναι εξαιρετική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Για παράδειγμα έχει τον Γουίλιαμ Καρβάλιο. Δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά κάναμε καλά ματς και στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε με μια μεγάλη νίκη επί της Μίλαν στην έδρα μας».

Για την εμφάνισή του με τη Μίλαν: «Μέχρι στιγμής ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή μου. Και νομίζω ότι θα επιτύχουμε ακόμα πιο κορυφαία πράγματα: το ελληνικό πρωτάθλημα και το Europa League (σ.σ. γελάει)».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Και οι δύο αποτελούν προτεραιότητα, είμαστε αντικειμενικά μέσα και για τους δύο. Ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος και πρωταθλητής για επτά χρόνια στη σειρά. Πέρυσι δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο, τον οποίο πήρε η ΑΕΚ».

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Περνάω καλά, αλλά θα προτιμούσα να είμαι στην Πορτογαλία και το Πόρτο. Ο καιρός είναι καλός, σπάνια βρέχει και οι Έλληνες είναι φιλόξενοι άνθρωποι. Οι οπαδοί είναι ένθερμοι και στις μέρες του παιχνιδιού η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Ακόμα και τώρα, καθώς τα πράγματα πάνε καλά για μένα, οι οπαδοί μου μιλούν στο δρόμο και με ρωτούν αν θα μείνω εδώ πολλά ακόμα χρόνια. Επίσης, δεν περνάω απαρατήρητος (σ.σ. γέλια). Με βλέπουν συχνά κι αρχίζουν να τραγουδούν. Συχνά πηγαίνουμε για φαγητό με τους Ποντένσε, Μιράντα και τον Πάρντο, έναν Κολομβιανό που έπαιξε στην Πορτογαλία στη Μπράγκα. Είμαστε μακριά από την Πορτογαλία και γινόμαστε ο ένας οικογένεια του άλλου. Ζω από τη θάλασσα, στην περιοχή της Γλυφάδας, λίγο νότια της Αθήνας».

Για το αν τον βοήθησε η παρουσία του Μαρτίνς: «Πάρα πολύ… Ήμουν παίκτης του Πέδρο και στην Μαρίτιμο, τον ξέρω καλά και με ήθελε εδώ. Ήταν πριν από μερικά χρόνια και τώρα αισθάνομαι πολύ πιο ώριμος και έμπειρος».

Για το deal με τον Ολυμπιακό: «Όλα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Ο ατζέντης του, ο Ζόρζε Μέντες, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι είχε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μένα. Αλλά μου είπε ότι έπρεπε να πάω στην Ελλάδα την επόμενη μέρα. Με κάλεσε οκτώ το βράδυ και έξι το πρωί ταξίδευα. Πήγα μόνο στη Μπράγκα για να πω αντίο στην οικογένειά μου, επειδή ήμουν στο Πόρτο και ήρθα αμέσως στην Ελλάδα».

Για το συμβόλαιό του με την Πόρτο: «Ναι, έτσι είναι. Λοιπόν, ξέρω ότι θα μείνω μέχρι το τέλος της σεζόν στην Ελλάδα. Τότε οι δύο ομάδες θα πρέπει να μιλήσουν. Αλλά θα έχω κι εγώ λόγο… Θα δούμε τι είναι καλύτερο για μένα. Φαντάζομαι τον εαυτό μου καιρό στην Ελλάδα, αλλά όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις της Πόρτο. Αν με ζητήσουν να παραμείνω, θα το δω. Είναι ακόμα νωρίς και εξαρτάται από πολλά η υπόθεση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις