Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπανούλης: “Κίνητρό μου η αγάπη για την ομάδα!”

Ολυμπιακός – Σπανούλης: “Κίνητρό μου η αγάπη για την ομάδα!”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την έναρξη της σεζόν και στη Euroleague, την προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή, αλλά και για την ηλικία του, υποστηρίζοντας ότι η αγάπη του για την ομάδα, συνεχίζει να του δίνει κίνητρο.

Για το νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη σεζόν, με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του, αλλά και για τον ίδιο και τη συμβολή του στην ομάδα του Πειραιά, μίλησε στην Cosmote Tv, ο Βασίλης Σπανούλης.

Οι δηλώσεις του Σπανούλη

«Πάντα ήθελα να είμαι σε ομάδες που ξεκινάμε ως αουτσάιντερ και μέσα από σκληρή δουλειά και καθημερινότητα φτάνεις στην κορυφή. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο».

Για τη νέα σεζόν: «Ίδιοι στόχοι και ίδια νοοτροπία. Ήδη είμαστε 1,5 μήνα με τον κόουτς Μπλατ. Πραγματικά δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να εμπεδώσουμε τη φιλοσοφία του. Γνωριζόμαστε μέσα από τα γήπεδα, αλλά δεν είχαμε κάποια επαφή. Υπάρχει σεβασμός».

Για τον κόουτς Μπλατ: «Τι να πω για τον κόουτς; Όπου έχει δουλέψει έχει πετύχει. Παίζει ένα σύγχρονο μπάσκετ. Οφείλουμε να εκτελέσουμε τις οδηγίες του».

Για τα κίνητρα που έχει: «Κίνητρό μου είναι η αγάπη για το μπάσκετ, είναι να ανταγωνίζομαι, είναι η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλο το κίνητρο για να παλέψουμε για τίτλους μετά από 2 χρόνια χωρίς κάποιο τίτλο».

Για το αν τον «θρέφει» η συζήτηση για την ηλικία του: «Δεν με τρέφει. Εγώ θέλω να το έχω καλά με τον εαυτό μου. Παντού συζητιέται αυτό γιατί μας αρέσει αυτό το ιντριγκαδόρικο. Εγώ θέλω να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει».

Για το αν μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή ο Ολυμπιακός: «Όταν φτάνεις στην κορυφή θα πέσεις και θα ξανανέβεις. Το θέμα είναι να διατηρηθείς. Για μια ομάδα που είχε 15 χρόνια να κερδίσει τίτλο, το να φτάνει ως εκεί με περιορισμένο μπάτζετ λέει πολλά. Αν τα πάρουμε σε σχέση με το μπάτζετ αλλά και με τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τίτλους το κατόρθωμα είναι μεγάλο».

Όσο για το αν έχει περάσει το δικό του DNA στην ομάδα: «Μακάρι να έχει περάσει το DNA μου, είναι τιμητικό για μένα. Εγώ είμαι ένας παίκτης που προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις