Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπανούλης: Η… αρρώστια και η νοοτροπία νικητή!

ΦΩΤΟ youtube.com
ΦΩΤΟ youtube.com

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στην ιστοσελίδα της Euroleague, χαρακτήρισε το μπάσκετ το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του και στάθηκε στη νοοτροπία νικητή που έχουν αποκτήσει οι “ερυθρόλευκο锨.

«Θυσιάζω πάρα πολλά και έχω αφοσίωση στον τρόπο που ζω εντός και εκτός παρκέ. 24 ώρες τη μέρα σκέφτομαι το μπάσκετ και πως θα καταφέρω να γίνω καλύτερος για την ομάδα μου. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου μετά την οικογένειά μου, είναι το μπάσκετ. Είναι κάτι σαν αρρώστια για μένα! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Εγώ και το μπάσκετ πάμε μαζί», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Ερωτηθείς για τις πολλές προσωπικές του διακρίσεις και για όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ. Εντάξει, τα ρεκόρ και οι διακρίσεις είναι όμορφα πράγματα. Το μόνο που μετράω και θεωρώ σημαντικό είναι να βοηθάω τον Ολυμπιακό να κερδίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μπορούμε να παίρνουμε τις νίκες. Ποτέ δεν σκέφτομαι πόσους πόντους θα βάλω σε ένα παιχνίδι ή πόσους πόντους έχω συνολικά στην καριέρα μου. Με ενδιαφέρει να διαβάζω τις άμυνες και να είμαι σημαντικός για την ομάδα μου, ένας καλός συμπαίκτης που ανταποκρίνεται στον ρόλο που του δίνει ο προπονητής του. Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι πως έχουμε κάνει τον Ολυμπιακό μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Είναι δύσκολο να φτάσεις σε προσωπικά ρεκόρ, αλλά δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το ότι η ομάδα μου είναι πετυχημένη στην Ευρωλίγκα τα τελευταία 5 χρόνια. Παίζουμε καλό μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού».

Καταλήγοντας ο αρχηγός των Πειραιωτών είπε: «Πάντα έχω στο μυαλό μου τις στιγμές που κατακτήσαμε τα τρόπαια, αλλά κι εκείνες που αποτύχαμε, γιατί με κάνουν πιο δυνατό και μου δίνουν μεγάλο κίνητρο. Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και γίνεται πιο γρήγορο. Η Ευρωλίγκα με το νέο φορμάτ θέλει ο κόσμος που αγαπάει το άθλημα να διασκεδάζει περισσότερο και να παρακολουθεί πιο πολλούς αγώνες. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε μεγάλα παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα, κάτι σπουδαίο για τους αθλητές. Πιο πολλά παιχνίδια, λιγότερη προπόνηση, όλοι αγαπάμε το νέο σύστημα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε