Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπανούλης: “Να πετύχουμε και πάλι τους στόχους μας”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για το κίνητρο της ομάδας για να βρεθεί στην… κορυφή, υπογράμμισε πως την εφετινή σεζόν οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να είναι πιο γρήγοροι και πως θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της Euroleague.

Ο Σπανούλης μίλησε στην εφημερίδα “Live Sport” και το το ένθετο περιοδικό “Μ2Μ” και αναφέρθηκε στους εφετινούς στόχους του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς επίσης και στα νέα μετεγγραφικά της αποκτήματα.

Αναλυτικά

Αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Το κίνητρό μου είναι να πετύχουμε και πάλι τους στόχους μας με την ομάδα. Είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε αυτό το άθλημα. Κίνητρο είναι η αγάπη για το μπάσκετ και η διάθεση να βρίσκεσαι στην κορυφή. Αν δεν έχεις κίνητρο, καλύτερα να σταματήσεις να παίζεις».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague: «Είναι ένας καινούργιος θεσμός. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Όλοι μαζί πάμε στο άγνωστο και στόχος μας είναι να προχωράμε βήμα-βήμα παίζοντας καλό μπάσκετ και να φέρουμε νίκες στο σύλλογο. Σίγουρα αυτό που αλλάζει σε σχέση με άλλα χρόνια είναι ότι πλέον πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι, καθώς πλέον όλα τα αποτελέσματα μετράνε».

Για τα πολλά παιχνίδια: «Δεν σκεφτόμαστε καθόλου το γεγονός πως θα πρέπει να δίνουμε ακόμα και τρεις αγώνες μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με τη Ρεάλ, στην Ισπανία και την Εφές, στο Φάληρο».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Στοχεύουμε να πάμε το παιχνίδι μας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και πάνω απ’ όλα στην άμυνά μας. Θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι, αλλά όχι βιαστικοί».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του: «Είναι σημαντικό που δεν προχωρήσαμε σε μεγάλες αλλαγές, καθώς η ομάδα έχει καλή χημεία, μεγάλη ομοιογένεια και αρκετούς αυτοματισμούς. Ελπίζω και τα δύο νέα παιδιά (Γκριν και Μπριτς) να τα πηγαίνουν κάθε μέρα και καλύτερα ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για τους Γκριν και Μπριτς: «Ο Γκριν είναι ταλαντούχος, φιλόδοξος και πολύ καλός χαρακτήρας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα καθώς δουλεύει πολύ σκλήρα. Όσο για τον Μπριτς, θα κάνουμε το καλύτερο, ώστε να έχει κι αυτός ανάλογη πορεία μ΄ αυτή των προκατόχωνν του».

Για τον Παναθηναϊκό Superfoods: «Σίγουρα έχει ενισχυθεί. Εμείς, όμως, πρέπει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Είναι σημαντικό να είναι και οι δύο ομάδες δυνατές για να γίνουν μεταξύ μας ωραία παιχνίδια».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε