Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Στους ισχυρούς στα προκριματικά του Champions League και τη νέα χρονιά

Ολυμπιακός: Στους ισχυρούς στα προκριματικά του Champions League και τη νέα χρονιά

Ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση των προκριματικών του Champions League για τη νέα σεζόν, μετά και τη νίκη επί της Άρσεναλ.

Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στην 36η θέση της κατάταξης της UEFA ή στη χειρότερη στην 37η θέση, αν η Σλάβια Πράγας πάρει έστω μία ισοπαλία από την Άρσεναλ στα μεταξύ τους παιχνίδια στα προημιτελικά του Europa League.

O Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, συμμετέχοντας στο γκρουπ των ισχυρών, και το ίδιο θα γίνει και στον γ’ προκριματικό γύρο.

Όπως όλα δείχνουν οι ερυθρόλευκοι στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπεσίκτας, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβιας Πράγας. 

Ο μόνος τρόπος για να μην βρεθεί ο Ολυμπιακός στους ισχυρούς είναι η ομάδα που θα πάρει φέτος το Champions League να μην πάρει το εισιτήριο για τη διοργάνωση της νέας σεζόν μέσα από το πρωτάθλημά της. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει από τις Λίβερπουλ, Τσέλσι, Πόρτο και Ντόρτμουντ. Η Τσέλσι με την Πόρτο παίζουν μαζί στα προημιτελικά, οπότε οι πιθανότητες είναι ακόμα πιο λίγες. H Ντόρτμουντ, μάλιστα, έπεσε πάνω στο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Σίτι.

Αν γίνει αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον πρώτο προκριματικό και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις