Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Να βάλει «στοπ» στην «κατρακύλα»

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Να βάλει «στοπ» στην «κατρακύλα»
Intime.gr

Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας κοντράρονται στο ΣΕΦ, για την 26η αγωνιστική της; Euroleague με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν –με την «αύρα» του Κώστα Κουφού- να επιστρέψουν στις νίκες στη διοργάνωση, μετά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Θέλει να βάλει τέλος στην… κατηφόρα του στη Euroleague. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:00, NewsIt.gr, Novasports2), για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μετράει πέντε σερί ήττες στη Euroleague (13ος με ρεκόρ 11-14) γεγονός που τον έχει θέσει ουσιαστικά εκτός μάχης, για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα και στα πλέι οφ.Το τελευταίο του θετικό αποτέλεσμα το είχε κάνει στις 19 Ιανουαρίου, επικρατώντας της Βιλερμπάν στην παράταση.

Η ΤΣΣΚΑ (δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα με ρεκόρ 16-8) διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη φετινή Euroleague με 84 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ είναι και πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ με 13,4 ανά παιχνίδι. Οι Ρώσοι όμως μετρούν τέσσερις ήττες στους τελευταίους πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει στον Άαρον Χάρισον, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση. Αντίθετα, εκτός θα παραμείνουν οι τραυματίες Κώστας Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, με τον τελευταίο να χάνει τη σεζόν και τους Πειραιώτες να καλύπτουν το κενό του «ντύνοντας» στα «ερυθρόλευκα» τον Κώστα Κουφό. Ο Έλληνας τεχνικός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει τον έμπειρο σέντερ, κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στην αποστολή των Ρώσων βρίσκονται τα δύο νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Μάικλ Έρικ και Γκάμπριελ Λούντμπεργκ, όπως και ο Τορνίκε Σενγκέλια, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Σε σαράντα αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ΤΣΣΚΑ προηγείται με 25-15 στις νίκες. Επί ελληνικού εδάφους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει οκτώ φορές και οι Ρώσοι δέκα.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Μόσχα, η ομάδα του Ιτούδη επικρατήσει εύκολα με σκορ 80-61. Στην επταετία που ο Έλληνας κόουτς βρίσκεται στον πάγκο της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετράει 9-6 “σκορ” υπέρ της.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Μίλος Κόλεντσιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στη Euroleague:

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)                21:00

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Κίμκι (Ρωσία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)        21:00

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις