Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Ανατροπή στο φιλικό και «παγωμάρα» με Τικίνιο

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Ανατροπή στο φιλικό και «παγωμάρα» με Τικίνιο
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός είδε τον Τικίνιο να αποχωρεί τραυματίας, δέχθηκε γκολ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αλλά έφερε… τούμπα το φιλικό και επικράτησε στην Αυστρία με 2-1. Χασάν και Τσούμιτς τα γκολ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στο τέταρτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας του, ενόψει των αγώνων με μία εκ των Ντινάμο Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού, για τα προκριματικά του Champions League.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και πολύ γρήγορα δημιούργησε τις πρώτες του σημαντικές φάσεις. Στο 10′ ο Εβντιμόβ έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Χασάν από τα όρια της περιοχής, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να κάνει επαφή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 16′ ο Βραζιλιάνος επιθετικός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά (από κόρνερ του Βαλμπουενά) αλλά ο πορτιέρε της ΤΣΣΚΑ Σόφιας έδιωξε και πάλι με δυσκολία.

Η ομάδα από τη Βουλγαρία προσπάθησε να αντιδράσει, πιέζοντας στο χώρο του κέντρου και στο 19′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Κρίστινσον έδιωξε δύσκολα τη… σουτάρα του Κατάκοβιτς από τα 30 μέτρα. Στη συνέχεια ο Καλογερόπουλος με προβολή λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Η ΤΣΣΚΑ έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι την ανάπαυλα, αλλά η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε από τα πόδια του Βαλμπουενά (στο 41′ το σουτ του εκτός μεγάλης περιοχής πέρασε για λίγο άουτ).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, χάνοντας.. με το καλημέρα ευκαιρίες με τους Χασάν (53′) και Τικίνιο (δυο στο 54′ και μια στο 55′). Δυο λεπτά όμως μετά, ο Βραζιλιάνος χτύπησε στον ώμο, μετά τη σύγκρουση του με τον Εβντιμόβ, έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε από το ματς. Τα πράγματα “στράβωσαν” για τους “ερυθρόλευκους”, αφού στο 58′ η ΤΣΣΚΑ Σόφιας άνοιξε το σκορ. Ο Γιομόβ έκανε τη σέντρα και ο Αχμέντοβ με κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0. Να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, αφού δεν έχει προλάβει να γίνει η αλλαγή του Τικίνιο.

Η ομάδα του Μαρτίνς φρόντισε να… αντιδράσει άμεσα, με τον Πορτογάλο να κάνει αρκετές αλλαγές. Στο 63′ ο Ανδρούτσος άνοιξε στον Τσούμιτς που έκανε ωραία σέντρα και ο Χασάν με τρομερό τελείωμα στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα (1-1)!

Το παιχνίδι… άνοιξε, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο 2-1. Στο 79′ ο Βρουσάι έκανε την ατομική προσπάθεια, γύρισε στον Χασάν που έπιασε το σουτ. Ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ έβγαλε τη φάση, αλλά ο Τσούμιτς ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Η τελευταία φάση του ματς ανήκε στον Ολυμπιακό, με το πλασέ του Βρουσάι στο 90′ να περνάει μόλις άουτ.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις