Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Βαλούρ 4-5 (31-27 κανονική διάρκεια): Oδυνηρή ήττα στα πέναλτι και δεύτερη θέση στο EHF European Cup

Ολυμπιακός – Βαλούρ 4-5 (31-27 κανονική διάρκεια): Oδυνηρή ήττα στα πέναλτι και δεύτερη θέση στο EHF European Cup

Ο Ολυμπιακός έκανε μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Βαλούρ στον δεύτερο τελικό των δυο ομάδων για το EHF European Cup, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν 31-27 και το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι εκεί που οι Ισλανδοί επικράτησαν 4-5 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε ένα ΣΕΦ με περισσότερους από 7.000 θεατές κλήθηκε να ανατρέψει την ήττα με 30-26 του πρώτου αγώνα για τον δεύτερο τελικό στο EHF Εuropean Cup, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια.

Το τελικό 31-27 είχε ως αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στα πέναλτι, προκειμένου να αναδειχθεί ο τροπαιούχος, εκεί όπου οι Ισλανδοί αναδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και έτοιμοι.

Κάπως έτσι οι Ισλανδοί επικράτησαν 4-5 και κατέκτησαν το τρόπαιο μέσα στο ΣΕΦ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και μάλιστα έφτασε να βρίσκεται μπροστά ακόμα και με επτά γκολ, ωστόσο η Βαλούρ κατάφερε να βρίσκεται συνεχώς κοντά στο σκορ και μάλιστα μπόρεσε με ένα γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός με το τελικό 31-27 πήρε μεν τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά των τεσσάρων τερμάτων, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στα πέναλτι.

Εκεί οι Πειραιώτες λύγισαν από το άγχος, με τον Σάββα που είχε σκοράρει 10 τέρματα γκολ στην αναμέτρηση να αστοχεί και επί της ουσίας να δίνει το τρόπαιο στους Ισλανδούς.

Παρά την ήττα ο Ολυμπιακός είχε μια εξαιρετική πορεία στην διοργάνωση, με τους παίκτες του Μπάμπιτς να τα δίνουν όλα στον τελικό και να φτάνουν πολύ κοντά στο τρόπαιο.

Ολυμπιακός (Μπάμπιτς): Σάββας 10, Σλίσκοβιτς 9, Παπαβασίλης, Δόμπρης 5, Βίντα 4, Μοντόρο 6, Τζήρας 4, Πασσιάς 2, Μιχαηλίδης 1, Καραμπουρνιώτης, Τζίμπουλας, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς.

Βάλουρ (Ρούναρσον): Γκούσταφσον 8, Γκίσλανσον 1, Γιόνσον 3, Σίγκουρντσον, Πόρνταρσον 1, Πάλσον, Όσκαρσον 7, Στέφανσον, Γκούσταφσον 1, Τζούλιουσον, Χόστερτ 1, Μάγκνουσον 7, Νόρντμπεργκ 3, Φίλκισον, Πέτερσον 2, Φίνσον 1

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις