Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζενίτ: Για το γόητρο κόντρα στον Πασκουάλ

Ολυμπιακός – Ζενίτ: Για το γόητρο κόντρα στον Πασκουάλ
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Ζενίτ τπου Τσάβι Πασκουάλ (21:00, NewsIt.gr, Novasports 1) για την 29η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να δώσει συνέχεια στα… καλά αποτελέσματα, αλλά και να ντουμπλάρει τις νίκες με τους Ρώσους.

Χωρίς να έχει βαθμολογικό κίνητρο, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ και θα παλέψει για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague, κόντρα σε μία ομάδα με κίνητρο.

Η άνετη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη εβδομάδα έβαλε τέλος σε αρνητικό σερί 9 ηττών για τον Ολυμπιακό. Με ρεκόρ 12-16, η ομάδα του Μπαρτζώκα περιμένει απλώς να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια το φετινό ταξίδι της στη Euroleague και να κάνει το 2/2 κόντρα στην ομάδα της Πετρούπολης, τη φετινή σεζόν (νίκησαν στο ματς του πρώτου γύρου με 75-68)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται στην 8η και τελευταία προνομιούχο θέση για παρουσία στα πλέι οφ, με 16-11, έχοντας δηλαδή και έναν αγώνα λιγότερο. Η ομάδα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ «καίγεται» για το «διπλό» στο ΣΕΦ, αφού την ακολουθεί με 15-13 η Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ Μπασκόνια και Βαλένθια έχουν ρεκόρ 14-14.

Στις έξι αναμετρήσεις που της απομένουν, η ρωσική ομάδα ανεβάζει… στροφές και δεν έχει περιθώρια για λάθη, μέχρι να «πέσει η αυλαία» της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους τραυματίες Παπανικολάου (σ.σ. χειρουργήθηκε το πρωί της Παρασκευής) και Μάρτιν, ενώ αμφίβολος είναι ο Χαραλαμπόπουλος, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Για τους φιλοξενούμενους, επιστρέφει εκτός απροόπτου ο Γκουντάιτις, ενώ αμφίβολος είναι ο Κέισι Ρίβερς.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τέταρτη φορά, με την Ζενίτ να έχει δύο νίκες και τον Ολυμπιακό μία. Στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει γίνει στο ΣΕΦ, οι ρώσοι έχουν επικρατήσει την σεζόν 2019/20 με σκορ 77-68.

Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Xoυζ Τεπενιέ (Γαλλία).

Οι αγώνες της βραδιάς στη Euroleague

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)        21:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις