Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ονς Τζαμπέρ – Αρίνα Σαμπαλένκα 2-1: Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Wimbledon

Ονς Τζαμπέρ – Αρίνα Σαμπαλένκα 2-1: Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Wimbledon
Reuters

Ο Ονς Τζαμπέρ νίκησε με ανατροπή την Αρίνα Σαμπαλένκα, προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα κερδίσει ένα Grand Slam, μετά από δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες. Κόντρα στην Βοντρούσοβα για το “μεγάλο” τρόπαιο.

Για δεύτερη σερί χρονιά, η Ονς Τζαμπέρ κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Wimbledon. Η τενίστρια από την Τυνησία επικράτησε με ανατροπή της Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-7 (5), 6-4, 6-3 και θα βρεθεί στον τρίτο της τελικό Grand Slam (το 2022 ήταν φιναλίστ στο US Open), έχοντας σαν στόχο να γίνει η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα σηκώσει ένα Major τουρνουά.

Η Τυνήσια, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 στα σετ (6-7) και στο δεύτερο δέχτηκε πρώτη μπρέικ από την Λευκορωσίδα, δεν το έβαλε κάτω πήρε τρία συνεχόμενα game, ισοφάρισε σε 1-1 και στο decider με 6-3 έφτασε στο 2-1.

Η Σαμπαλένκα ήταν το μεγάλο φαβορί, είχε την ευκαιρία όταν προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο σετ να φτάσει στο 2-0, ωστόσο, ήταν πολύ νευρική και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο Grand Slam μέσα στη σεζόν, μετά το Australian Open που είχε πάρει στην Μελβούρνη.

 

Επίσης, σήμερα, με την ήττα της έχασε την ευκαιρία να εκτοπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ από την κορυφή της WTA, όπου παραμένει η 22χρονη Πολωνή.

Η Τζαμπέρ θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Wimbledon την Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η Τσέχα νίκησε την Ελίνα Σβιτολίνα με 6-3, 6-3 και πέρασε στον τελικό του βρετανικού κορυφαίου τουρνουά, για 1η φορά στην καριέρα της, αλλά και για 2η σε Grand Slam μετά από τον τελικό στο Roland Garros του 2019.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις