Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Όταν έφυγε ο κορυφαίος! Για… Σένα είναι θλιμμένη η Πρωτομαγιά! [pics, vid]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Πρωτομαγιά είναι μια… μαύρη ημέρα για τον αθλητισμό. Πριν από 23 χρόνια, ο Βραζιλιάνος… Θεός της Formula 1, Άιρτον Σένα, σκόρπισε τη θλίψη στην πίστα της Ίμολα και μας έσβησε το χαμόγελο.

Ήταν η 1η Μαΐου του 1994 όταν η καρδιά του Άιρτον Σένα σταμάτησε να… χτυπά στην πίστα της Ίμολα και η Formula 1 έχασε έναν από τους μεγαλύτερους πιλότους που έχουν περάσει ποτέ. Ήταν η τελευταία φορά που ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε μονοθέσιο. Μετά… ήρθε η θλίψη.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στη στροφή Ταμπουρέλο της Ίμολα, κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, η Williams FW 16, του Σένα “έσκασε” με 200 χλμ./ώρα στα προστατευτικά τοιχώματα και ο κορυφαίος πιλότος άφησε την τελευταία του πνοή.

Το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου δεν έστριψε ποτε και καρφώθηκε στον τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο. Μάταια οι θεατές μέσα στην πίστα και από τους τηλεοπτικούς δέκτες περίμεναν μια κίνηση του. Οι τραυματιοφορείς ανέσυραν τον Σένα από τα συντρίμμια της Williams, ο Βραζιλιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και δύο ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Σε ηλικία 34 ετών ο “ποιητής” της Formula 1 έφυγε για την… γειτονιά των αγγέλων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε