Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ερμήνευσε τον ύμνο της ΑΕΚ

Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ερμήνευσε τον ύμνο της ΑΕΚ

Ο Μίμης Παπαϊωάννου είχε δύο μεγάλες αγάπες, το ποδόσφαιρο αλλά και το τραγούδι.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, έχοντας γράψει ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ στα γήπεδα, αλλά και έχοντας ερμηνεύσει και τον ύμνο της Ένωσης με παρότρυνση του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ένας θρύλος και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου, πέθανε το πρωί της Τετάρτης (15/3), αφήνοντας πολύ πιο φτωχό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα ξεκίνησαν το 1965, όταν ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος σκέφτηκε να γραφτεί ο ύμνος της ΑΕΚ. Αυτή η ιδέα ήρθε σε μία περιοδεία στη Γερμανία που είχε πάει μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη και την Μαρινέλλα.

Μαζί με τους πασίγνωστους καλλιτέχνες ήταν και ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος σκεφτόταν σοβαρά να σταματήσει το ποδόσφαιρο, λόγω του ότι η ΑΕΚ “μπλόκαρε” τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ύμνος της ΑΕΚ παίχτηκε πρώτη φορά στο τρένο για Γερμανία. Ο Καζαντζίδης συνέθεσε του μουσική, σε στίχους του Χρήστου Κολοκοτρώνη και τον Νικολόπουλο να παίζει μπουζούκι.

Μόνο που ο ύμνος της ΑΕΚ έγινε γνωστός στον κόσμο το 1971 (σ.σ. είχε μείνει στο συρτάρι για λίγο καιρό), όταν η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν αυτός που παρότρυνε τον Μίμη Παπαϊωάννου να τον ερμηνεύσει.

Να σημειωθεί ότι  Καζαντζίδης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής γιατί είχε συμβόλαιο με άλλη εταιρεία, αλλά βρέθηκε σε όλες τις πρόβες και βοήθησε για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, θυμηθείτε τον Μίμη Παπαϊωάννου, ύστερα από πολλά χρόνια, να ερμηνεύει τον ύμνο της ΑΕΚ στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην τότε ΝΕΤ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις