Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΕ Ολυμπιακός: “Να ακυρωθούν οι φιλικοί αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στις ΗΠΑ!”

ΠΑΕ Ολυμπιακός: “Να ακυρωθούν οι φιλικοί αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στις ΗΠΑ!”
ΦΩΤΟ intime

Ο κορονοϊός έχει ήδη βάλει “λουκέτο” σε πολλά γήπεδα, αναβάλλοντας αγώνες σε όλο τον κόσμο και στο πλαίσιο αυτό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από την ΕΠΟ να ακυρώσει τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Η ελληνική ομοσπονδία έχει “κλείσει” δύο αγώνες σε Τέξας και Νέα Υόρκη μέσα στον Μάρτιο και στη διακοπή των πρωταθλημάτων, τα οποία είναι πια στον “αέρα” λόγω του κορονοϊού. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μάλιστα με επιστολή της κάνει λόγο για “επιβεβλημένη τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης και ματαίωση” των αγώνων.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΟ

«Κατά την συνεδρίαση της ΕΕ/ΕΠΟ της 28ης/ 01/ 2020 εγκρίθηκε το υπ’ αριθμόν 16/15.01.2020 Πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, με το οποίο -μεταξύ άλλων- εγκρίθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών σε διεθνείς φιλικούς αγώνες στην Αμερική στις 26 και 29/03/2020. Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική αυτών των ταξιδιών, η αποστολή θα είναι πολυάριθμη, προσεγγίζοντας περίπου τα πενήντα άτομα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, αξιωματούχο, συνοδοί κλπ.).

Όπως γνωρίζετε, όταν η απόφαση αυτή ελήφθη το περιβάλλον τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα ήταν τελείως διαφορετικό. Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας, αλλά και το σύνολο των χωρών του δυτικού κόσμου βρίσκονται πλέον υπό την απειλή του κορωναΐού (Covid-19) με τα κρούσματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τόσο στην χώρα μας, όσο και διεθνώς.

Σε εθνικό επίπεδο έχουμε ήδη την απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής αγώνων παρουσία θεατών για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σε διεθνές επίπεδο οι αγώνες κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και εθνικά πρωταθλήματα διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών, άλλα παιχνίδια ματαιώνονται, ενώ οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού, αναμένεται να κλιμακωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διεθνώς θεωρούμε ότι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ομάδας δεν θα πρέπει να εκτεθούν στους κινδύνους που εγκυμονούν δύο υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια, μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, πολύωρη παραμονή σε αεροδρόμια δύο ηπείρων εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημίας κι όλα αυτά για δύο φιλικά παιχνίδια που δεν είναι υποχρεωτικά και είναι παντελώς αχρείαστα, με βάση τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Κατόπιν των ανωτέρω, όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν επιβεβλημένη την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης και την ματαίωση των Ελλήνων διεθνών και των μελών της αποστολής.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και καθώς πρώτιστο μέλημα της Ομοσπονδίας θα πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, αλλά και της δημόσιας υγείας, κρίνουμε επιβεβλημένο με απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ κατά την συνεδρίασης της 10ης/03/2020 να ληφθεί απόφαση για την ακύρωση των συγκεκριμένων φιλικών αγώνων για λόγους ανωτέρας βίας που συνδέεται με την υγεία αθλητών και μελών της αποστολής, αλλά και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις