Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάει Αγγλία το Γουλβς – Ολυμπιακός! Το πλάνο ολοκλήρωσης σε Champions League και Europa League

Πάει Αγγλία το Γουλβς – Ολυμπιακός! Το πλάνο ολοκλήρωσης σε Champions League και Europa League

Ο κορονοϊός διέκοψε… απότομα κάθε αθλητική διοργάνωση και το ποδόσφαιρο προσπαθεί να μπει και πάλι στις “ράγες” του. Η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων έχει επανεκκινήσει και πλέον μένει να δούμε τι θα γίνει με το Champions League και Europa League, εκεί όπου υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον λόγω του Γουλβς – Ολυμπιακός.

Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, η σημερινή (15.06.2020) συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) φαίνεται πως αποφάσισε για τον τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθούν το Champions League και το Europa League.

Οι δύο λαμπερές διοργανώσεις της UEFAζεσταίνουν τις μηχανές τους και το πλάνο που προκρίνεται, μοιάζει με αυτό που ανέφεραν σήμερα οι “Times”.

Για το Champions League, οι ρεβάνς που έχουν μείνει για τους “16” θα γίνουν στις έδρες των ομάδων που ήταν φιλοξενούμενες στην πρώτη φάση και κατόπιν θα ακολουθήσει Final 8 στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Λισαβόνα, στις έδρες των Μπενφίκα (Ντα Λουζ) και Σπόρτινγκ (Αλβαλάδε). Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου.

Ολυμπιακός: Αίτημα σε Αυγενάκη για παρουσία κόσμου σε play off και Κύπελλο!

Σε ό,τι αφορά το Europa League, η πρόκριση στα ζευγάρια Ίντερ – Χετάφε και Σεβίλλη – Ρόμα που δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου στη φάση των “16”, θα κριθεί σε μονή αναμέτρηση στη Γερμανία.

Ο Ολυμπιακός, (το ματς του “Καραϊσκάκης” κόντρα στη Γουλβς ήρθε 1-1) αναμένεται εκτός απροόπτου να ταξιδέψει κανονικά στην Αγγλία για το δεύτερο ματς στο «Μολινό». Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει οδηγία για παρουσία οπαδών ή κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ό,τι αφορά τη φάση των «8», θα διεξαχθεί σε μορφή «Final 8» στη Γερμανία σε Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίζελντορφ και Κολωνία από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου. Οι αναμετρήσεις θα είναι μονές και ο τελικός θα γίνει στην Κολωνία.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να προκύψουν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 17 Ιουνίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις