Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Oι Έλληνες αθλητές που θα βρεθούν στην διοργάνωση

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Oι Έλληνες αθλητές που θα βρεθούν στην διοργάνωση

Η Ελλάδα θα έχει 22 αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που ξεκινά το Σάββατο (19/08) στην Βουδαπέστη, με τον αριθμό να είναι μεγαλύτερος κατά τρία μέλη σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα στην Βουδαπέστη θα ταξιδέψουν 22 Έλληνες αθλητές με σκοπό να φέρουν στην χώρα μας όσα περισσότερα μετάλλια είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου.

Η «γαλανόλευκη» αποστολή πέρα από τα μεγάλα ονόματα, έχει στην σύνθεση της και αρκετά νεαρά παιδιά, με ορισμένους αθλητές να παίρνουν μέρος για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Μάλιστα η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι κατά τρία μέλη πιο μεγάλη σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, με το «αστέρι» της χώρας μας να μην είναι άλλο από τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο 25χρονος άλτης του μήκους θα επιδιώξει στην ουγγρική πρωτεύουσα να κάνει κάτι καλύτερο σε σχέση με το περυσινό Παγκόσμιο, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το μοναδικό της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Εάν πάρει την πρωτιά, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο, επίτευγμα που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει πέρυσι (σ.σ. η Στεφανίδη την περίοδο 2016-17 είχε τους τέσσερις από τους πέντε τίτλους, καθώς της είχε… ξεφύγει το Παγκόσμιο κλειστού).

Ο Τεντόγλου, με βάση την επίδοσή του στον κλειστό στίβο (8,42 μέτρα), έχει την δεύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων στο μήκος, ενώ το 8,38μ. που έχει στον ανοιχτό στίβο τον κατατάσει στην τρίτη θέση ανάμεσα στους μετέχοντες.

Αναλυτικά η αποστολή της Ελλάδας

ΑΝΔΡΕΣ


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ – Επί κοντώ
ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ – Μήκος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ – Τριπλούν

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ – Τριπλούν

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τριπλούν

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ – Σφυροβολία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ – Σφυροβολία

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΤΟΣ – Σφυροβολία

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ – Σφαιροβολία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ – 20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην

 

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ – 200μ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΝΑΦΑΚΗ – 400μ. εμπ.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ – Ύψος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΣΗ – Ύψος

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ – Επί κοντώ

ΕΛΕΝΗ-ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΟΛΑΚ – Επί κοντώ

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ – Σφυροβολία

ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ – Ακοντισμός

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ – 20χλμ. Βάδην/35χλμ. βάδην

ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ – 20χλμ. βάδην

ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ – 20χλμ. Βάδην/35χλμ. βάδην

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – 20χλμ. βάδην

 

 

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις