Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός τελικού στο ύψος Γκούσιν και Δόση

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός τελικού στο ύψος Γκούσιν και Δόση

Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε την 17η θέση στα προκριματικά του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης με άλμα στα 1,89 μέτρα.

Η έμπειρη αθλήτρια, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που την κράτησαν πίσω στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, κατάφερε να κάνει καλή παρουσία και να διεκδικήσει την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε με την πρώτη τα 1,75 μ., 1,80 μ., 1,85 μ. και με την τρίτη το 1,89 μέτρα, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να υπερβεί το 1,92 μέτρα. Η Γκούσιν θα είχε προκριθεί στον τελικό αν είχε περάσει το 1,89 μ. με την δεύτερη προσπάθεια.

Αποκλεισμός και για την Παναγιώτα Δόση

Σαν μια σπουδαία εμπειρία που της έδωσε αρκετά εφόδια για το μέλλον είδε η Παναγιώτα Δόση την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η νεαρή άλτρια του ύψους που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 πριν από περίπου έναν μήνα κρέμασε στον λαιμό της το ασημένιο μετάλλιο, στον προκριματικό του ύψους στη διοργάνωση της Βουδαπέστης ξεπέρασε το 1,80 μ. και στην συνέχεια είχε τρεις άκυρες στο 1,85 μ.

Η Δόση που προπονείται με τον μπαμπά της, Θοδωρή Δόση, πριν από τρεις εβδομάδες στην προετοιμασία της στην Κύπρο είχε υποστεί διάστρεμμα, παρόλα αυτά πάλεψε με το ιατρικό τιμ της ομοσπονδίας προκειμένου να βρεθεί στο Παγκόσμιο και να αγωνιστεί.

“Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που είμαι χαρούμενη με τρία άκυρα άλματα στο 1,85 μ. Ήρθα εδώ με έναν τραυματισμό, πάλεψα πάρα πολύ ψυχικά όλη φυσιοθεραπείες, όλη μέρα πάλευα να κάνω ότι μπορούσα στην προπόνηση προκειμένου να είμαι εδώ και να πάρω το βάπτισμα του πυρός.

Το πήρα! Είμαι πολύ χαρούμενη! Θέλω να μπω στη νέα χρονιά με υγεία και να μπω για Ολυμπιακή προετοιμασία”, τόνισε μετά τον αγώνα της η Παναγιώτα Δόση, που κατέλαβε την 34η θέση στο σύνολο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις