Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Παίκτης της Μόντσα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για παράνομο στοιχηματισμό και σχέσεις με τη μαφία

Παίκτης της Μόντσα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για παράνομο στοιχηματισμό και σχέσεις με τη μαφία
ΦΩΤΟ Reuters

Ο αμυντικός της ιταλικής Μόντσα, Αρμάντο Ίτσο, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε πέντε χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε παράνομο στοιχηματισμό και εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τη μαφία. 

Ο Ίτσο καταδικάστηκε για μία υπόθεση που αφορά τη σεζόν 2013-2014, οπότε και η Μόντσα αγωνιζόταν στη Serie B με τη φανέλα της Αβελίνο. Ο 31χρονος αμυντικός κατηγορήθηκε ότι μοίρασε το ποσό των 30.000 ευρώ σε συμπαίκτες του για να έρθει το αποτέλεσμα στο οποίο είχε στοιχηματίσει ο ίδιος και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πέρασμα των ετών λοιπόν, οδήγησαν στην καταδίκη του. «Είμαι πολύ απογοητευμένος με την πρωτόδικη απόφαση. Αθωώθηκα επειδή δεν διέπραξα το έγκλημα στον αγώνα Αβελίνο-Ρετζίνα της 25ης Μαΐου 2014, αλλά κατηγορούμαι ότι κανόνισα τον αγώνα Μόντενα-Αβελίνο της 17ης Μαΐου 2014, έναν αγώνα που δεν έπαιξα καν. Θα διαβάσω τους λόγους με τους δικηγόρους μου και θα κάνουμε έφεση. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί απολύτως η μη εμπλοκή μου στην υπόθεση. Ευχαριστώ τη Μόντσα και την οικογένειά μου, που είναι πάντα κοντά μου. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι», ανέφερε μετά την καταδίκη ο ίδιος ο Ίτσο.

Ο Ίτσο αγωνίζεται και φέτος με τη Μόντσα στη Serie A και έχει 26 αγώνες στη σεζόν, με τελευταία παρουσία του στον χθεσινό (03/05) αγώνα με τη Ρόμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις