Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Βρήκε σε «τείχος» και «έσπασε» το σερί του Τριφυλλιού (videos)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Βρήκε σε «τείχος» και «έσπασε» το σερί του Τριφυλλιού (videos)
ΦΩΤΟ intime

Μετά το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο πρωτάθλημα μετά από 9 παιχνίδια, αφού ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο, σκοράροντας στην πρώτη φάση του αγώνα.

Οι “πράσινοι” ήταν τραγικοί στο πρώτο ημίχρονο και… αυτοκτόνησαν στο δεύτερο μέρος, αφού παρά τις πολλές κλασικές τους ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μελίσσα να… υψώνει τείχος στην εστία του. Ο Εντιγκά με “κεραυνό” στο 6′ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Αγρινιώτες προσπέρασαν έτσι τη Λαμία στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη 4άδα της Superleague κι έμεινε πέμπτος.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός πήρε με τη σέντρα την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 6′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι από αριστερά, ο Ιωαννίδης έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα έφθασε στον Εντιγκά, ο οποίος με ένα “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” του Διούδη για το 1-0.

 

Το γκολ “πάγωσε” του παίκτες του Μπόλονι, οι οποίοι και κλήθηκαν πολύ γρήγορα να ψάξουν την πρώτη φετινή ανατροπή στο σκορ, με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο. Η αντίδρασή τους ήταν όμως πολύ κακή, αφού παρότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων (62% κατοχή στο πρώτο 45λεπτο), δεν μπόρεσαν να “απειλήσουν” καθόλου τους αντιπάλους τους. 

Η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 16′ όταν από σουτ του Χουάνκαρ, ο Μαουρίτσιο έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από θέση οφσάιντ όπως έδειξε αμέσως ο επόπτης και επιβεβαίωσε στη συνέχεια το VAR.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με… τραγικό ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με μία τελική η καθεμία, ο μεν Παναιτωλικό το γκολ, ο δε Παναθηναϊκός μία πολύ άστοχη κεφαλιά του Ενγκμπαγκοτό. Οι “πράσινοι” παρουσίασαν ξανά μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία, παρά την παρουσία και του Βιγιαφάνιες στην βασική ενδεκάδα, με τους Αγρινιώτες να μοιάζουν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, παρότι δεν κατάφεραν ούτε αυτοί να “απειλήσουν” ουσιαστικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λάζλο Μπόλονι έριξε και τον Αϊτόρ στη θέση του Καμπετσή και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένος. Οι “πράσινοι” έκλεισαν τον Παναιτωλικό στα καρέ του και άρχισαν να “πολιορκούν” την εστία του.

Στο 51′ το σουτ του Μολό κόντραρε και πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 55′ ο Χουάνκαρ έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά και γύρισε προς την εστία, για να κοντράρει το σουτ του Βιγιαφάνιες και τον Ιωαννίδη να σουτάρει στην επαναφορά, αναγκάζοντας τον Μελισσά σε μία δύσκολη απόκρουση.

 

Ακόμη πιο σημαντική στιγμή ήταν αυτή στο 62′, όπου Βιγιαφάνιες και Μαουρίτσιο “έκρυψαν” την μπάλα και ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και στη συνέχεια της φάσης ο Αϊτόρ σούταρε εξαιρετικά, αλλά ο Τσότσαλιτς σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας.

Το αποκορύφωμα για τους “πράσινους” ήρθε στο 68′, όταν σε νέα ωραία δημιουργία των παικτών του, ο Αϊτόρ βρήκε τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή κι αυτός έκανε πάσα… μισό γκολ με το κεφάλι προς τον Ενγκμπαγκοτό, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι από το ένα μέτρο, με τον Μελίσσα να βρίσκει την μπάλα ελάχιστα με υπερένταση.

 

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός “απείλησε” σε δύο στιγμές με τους Ιωαννίδη και Μαουρίτσιο, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας την “κυριαρχία” του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναιτωλικός πήρε έτσι μία σπουδαία νίκη με 1-0 και “ξεκόλλησε” από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στη Superleague, την ώρα που οι “πράσινοι” γνώρισαν την ήττα μετά από 9 αγώνες στο πρωτάθλημα κι έχασαν την ευκαιρία να “πιάσουν” την ΑΕΚ και τον Άρη στους 44 βαθμούς.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Βάντερσον, Τσότσαλιτς, Μεντίνα, Εντιγκά (77’ Τζανακάκης), Ταχάρ (65’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι (84’ Αρσούρα), Νίτας, Ντάλσιο (84’ Κωνσταντόπουλος ), Καρέλης (77’ Βέργος )

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης (83’Αθανασακόπουλος), Μολό (80’ Τζαβίδας), Μαουρίσιο, Νιάς, Βιγιαφάνιες (73’ Μακέντα ), Ιωαννίδης, Καμπετσής (46’ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (83’ Χατζηγιοβάνης)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις