Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Panama Papers: “Nτου” της Αστυνομίας στην UEFA!

Panama Papers: “Nτου” της Αστυνομίας στην UEFA!

Μετά και την εμπλοκή του ονόματος του Τζιάνι Ινφαντίνο – που είναι πλέον πρόεδρος της FIFA – στο σκάνδαλο των Panama Papers έγινε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της UEFA.

Η ελβετική αστυνομία έκανε “ντου” στα γραφεία της UEFA, στη Νιόν. Ζήτησε τα συμβόλαια που υπέγραψε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου με την εταιρεία Cross Traiding/ Teleamazonas.

 Η UEFA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την «επίσκεψη» των ελβετικών αρχών. «Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα (6/4) δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Traiding/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως».

Η Αστυνομία κατέσχεσε έγγραφα που σχετίζονταν με τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο Ινφαντίνο με τον Ούγκο Τζίνκις, ο οποίος μαζί με το γιο του Μαριάνο κατηγορούνται ότι με μίζες εκατομμυρίων δολαρίων απέκτησαν τηλεοπτικά δικαιώματα σε χώρες της Νότιας Αμερικής!

Πριν από μία δεκαετία, την περίοδο που ο Ινφαντίνο ήταν υπεύθυνος νομικών θεμάτων της UEFA, η ομοσπονδία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διασυλλογικών της διοργανώσεων στη Λατινική Αμερική στην εταιρεία Cross Trading της Αργεντινής και αυτή έδωσε τα δικαιώματα στο κανάλι Teleamazonas της εταιρείας Full Play που ανήκει στον Τζίνκις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε