Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Κατακραυγή για το πανό «Free the Boys» στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Κατακραυγή για το πανό «Free the Boys» στη Λεωφόρο
Intime.gr

Η θλιβερή κίνηση οργανωμένων οπαδών του “τριφυλλιού” στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (2-1) με την εμφάνιση πανό στήριξης των Bad Blue Boys της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δεν αποδοκιμάστηκε μόνο από την πλειοψηφία των φίλων των “πρασίνων” που βρέθηκαν στις εξέδρες της Λεωφόρου, αλλά και στα social media.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εμφάνισαν πριν την έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ, πανό που ανέγραφε «Free the Boys», δηλαδή «Ελευθερώστε τα Παιδιά», προφανώς αναφερόμενοι στους συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν που την 7η Αυγούστου έκαναν “ντου” στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία του φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη.

Η κίνηση αυτή αποδοκιμάστηκε τόσο εντός γηπέδου, όσο και στα social media. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων -με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- Κώστας Ζαχαριάδης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το πανό με μήνυμά του στο Twitter, αναφέροντας:

«Αυτοί που σήκωσαν το πανό στη Λεωφόρο υπέρ της κροάτικης ναζιστικής συμμορίας Bad Blue Boys, με νωπό ακόμα το αίμα του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι φίλαθλοι, ούτε μπορούν να αμαυρώσουν τον τεράστιο σύλλογο του Παναθηναϊκού. Έξω οι ναζί από τα γήπεδα, τον αθλητισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Πολιτική απαξία και κοινωνική ασφυξία στο φασισμό».

Ανάλογη ήταν και η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου, Νίκου Μπογιόπουλου, που “ανέβασε” φωτογραφία του πανό στον λογαριασμό του στο Instagram, αναφέροντας:

«Αυτοί που σήκωσαν αυτό το πανό στη Λεωφόρο υπέρ της κροάτικης ναζιστικής συμμορίας Bad Blue Boys, με νωπό ακόμα το αίμα του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι φίλαθλοί, ούτε καν Παναθηναϊκοί, οπαδοί αυτού του τεράστιου συλλόγου. Αλήτες είναι. Και αποβράσματα».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νίκος Μπογιόπουλος (@mpogiopoulosnik)

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρώην καλαθοσφαιριστή και γνωστό φίλαθλο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Γκαγκαλούδη: «Αϊτόρ… Αποδοκιμάζουν ακόμη και παίκτες μας αυτό το έκτρωμα… Τι να πει κανείς… Ντράπηκε και η ντροπή. Έφτασα 46 χρονών, Παναθηναϊκός από κούνια, χλεύαζα και καταδίκαζα άλλους που έκαναν αυτά και τώρα να πω τι; Ντράπηκε και η ντροπή ξαναλέω. Ένα πανό εμετός, ένα πανό που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν από εμάς. Λυπάμαι. Θλίψη και οργή έχω μόνο μέσα μου».

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις